Суспільство

В Україні працює «гаряча лінія» для підтримки людей, які втратили кінцівки та потребують протезування

25 January 2023, 11:44

В Україні працює «гаряча лінія» з питань протезування кінцівок.

Про це 24 січня повідомив пресцентр Міністерства соціальної політики України.

«Для підтримки осіб, які втратили кінцівки та задля впровадження якісних технологій протезування в Україні працює «гаряча лінія» з питань протезування кінцівок: 050-177-68-39», – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти гарячої лінії нададуть відповіді на запитання, зокрема:

- як отримати протез кінцівки в Україні?

- які протези можливо отримати в Україні?

- де в Україні виготовляють якісні протези?

- як підготуватися до протезування?

- як навчитися користуватися протезом?

Зазначається, що ініціатива сприяє покращенню та розвитку вітчизняної галузі протезування кінцівок.

У Мінсоцполітики також нагадують, що протезування в Україні є безоплатним, як для цивільних, так і для військових, адже витрати покриває держава.

Людина, яка має потребу у протезно-ортопедичному виробі, обирає самостійно із визначеного переліку протезне підприємство. Зі свого боку, підприємство підбирає та призначає протезно-ортопедичний виріб (засіб реабілітації), який відповідає функціональним можливостям людини.

«До кожного індивідуального засобу реабілітації підприємство видає настанову щодо експлуатації і талон на гарантійний ремонт. На сьогодні особи, яким визначено потребу у забезпеченні засобами реабілітації забезпечуються ними безоплатно за рахунок державних коштів, в межах граничної ціни на такі вироби», – пояснюють у Міністерстві соціальної політики.

Довідково: Protez Hub - Проект Підтримки Протезування в Україні працює в Україні з 2015 року, залучаючи фахівців з США, Великобританії, Канади, Австралії та країн Європи, у партнерстві з міжнародними та українськими фондами, компаніями, підприємствами.

Мінсоцполітики, Protez Hub та Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю співпрацюють, щоб більше людей, яким потрібне протезування, дізналися про державну програму забезпечення протезами.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 року ЗМІ розповідали про школяра з Коростишева, який поборов рак: хлопчику був потрібен протез за майже 1,5 млн, щоб врятувати ногу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: протез протезування Мінсоцполітики  
Матеріали по темі