Місто

Житомиряни вже можуть безкоштовно обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні

30 January 2023, 15:01

Відсьогодні, 30 січня, житомиряни можуть обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти». Це урядова ініціатива, яка є безкоштовною для українців.

«Мета цього проєкту знизити рівень споживання електроенергії в Україні. В усіх відділеннях є лампочки, то прошу звертайтеся усім обмінюємо», - начальниця відділення «Укрпошти» № 24 Римма Савіцька.

Обміняти лампочки можна у два способи. Перший – це зробити попереднє замовлення через «Дію» та забрати їх не пізніше ніж через п'ять днів у відділенні «Укрпошти». Зазначимо, на момент зйомки у додатку не можна було подати заявку.

Другий спосіб – це прийти до відділення «Укрпошти».

«При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та телефон. Кожна людина, яка звернулася у відділення, може обміняти п’ять лампочок, тобто має принести п’ять робочих лампочок розжарювання, і ми поміняємо на п’ять світлодіодних. Можна принести менше, але видаємо лише один раз. Ми вносимо усіх клієнтів у систему, тому якщо принесуть одну лампочку, а потім забажають поміняти більше, то вже не зможуть цією можливістю скористатися», - зазначила начальниця поштового відділення Римма Савіцька.

До обіду 30 січня у відділенні №24вже обміняли 25 лампочок.

«Сьогодні у відділення звернулося п'ять осіб, бо тільки стартує програма. Переважно приходять люди похилого віку, тобто пенсіонери», - каже начальниця відділення.

Обміняти лампочки розжарювання прийшла й житомирянка Ольга. Жінка каже, що така ініціатива дуже корисна, адже нині треба заощаджувати електроенергію.

«Це дуже добре, бо не кожна людина може придбати таку лампочку. Наприклад, де більше світимо, то я замінила на економні, а так ще горіли такі. Під таку ініціативу, мабуть, усі поміняють», - ділиться житомирянка Ольга Прищенко.

Зазначимо, що програма стартувала у Житомирі, далі обміняти лампочки можна буде в райцентрах, а згодом і у селах Житомирської області.

Нагадаємо, на початку січня Уряд затвердив програму для населення по обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня 2022 року пресслужба Міністерства економіки анонсувала, що в Україні хочуть зробити для населення безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні: ціль – провести заміну 50 млн ламп, закупку близько 30 мільйонів профінансує Єврокомісія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лампа Укрпошта електроенергія пошта  
Матеріали по темі