Суспільство

Обмежено придатні військовозобов’язані можуть бути мобілізовані: служитимуть не у бойових частинах

2 February 2023, 10:15

Військовозобов’язані, яких військово-лікарняними комісіями (ВЛК) визнано обмежено придатними до служби за станом здоров’я, можуть бути мобілізовані.

Про це 1 лютого повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Centre.

«Ті військовозобов’язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення», — зазначив полковник Горбач.

За його словами, такі особи також можуть служити в установах та навчальних закладах Міністерства оборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, в інших небойових підрозділах.

Нагадаємо, 30 січня пресслужба Мінекономіки повідомляла, що Кабмін затвердив новий порядок бронювання військовозобов’язаних. Згідно Порядку бронюванню підлягають керівники та заступники, а також 50% від кількості (на дату подання списку) військовозобов'язаних працівників, що працюють на підприємствах.

Також 30 січня на нараді в Житомирській ОВА говорили про поповнення війська мотивованими бійцями та формування стрілецького батальйону, який забезпечуватиме додаткову оборону громад області.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2022 року Верховна рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», оновивши правила бронювання працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація бронювання військовий військовозобов'язаний 
Матеріали по темі