Влада

На нараді в Житомирській ОВА говорили про формування нових військових підрозділів ЗСУ

30 January 2023, 18:08

На Житомирщині триває формування нових військових підрозділів Збройних Сил України.

Про це 30 січня йшлося під час спільної наради за участі керівництва Житомирської обласної військової адміністрації, місцевих громад та представництв територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки – інформує начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Вже зараз усі охочі мають можливість записатися до стрілецького батальйону, який забезпечуватиме додаткову оборону громад області. Кожен з нас прагне прискорення дати нашої Перемоги та очікує на рішучий контрнаступ українських воїнів. Тож ми маємо докласти усіх зусиль, щоб наше військо поповнилося мотивованими бійцями, які хочуть перемогти ворога та принести на нашу землю мир. Адже відносно мирне життя нашої області, можливість для підприємств працювати, а нашим дітям вчитися – все це заслуга наших захисників, які зараз стримують ворога на Сході та Півдні. Для цього зараз необхідно максимально скоординувати чітку та злагоджену роботу області, місцевої влади, підприємств, центрів комплектування та соціальної підтримки та військових підрозділів – задля поповнення штату військовослужбовців. Своєю чергою, представники територіальних центрів мають забезпечити максимально сприятливі умови прийому бажаючих стати до лав ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

Також наголошувалося, що важливим є сповіщення жителів області про проходження військової служби, звірку даних військовозобов’язаних, що постійно перебувають та зареєстровані на Житомирщині, зокрема через центри зайнятості й центри надання адмінпослуг. На нараді говорили і про спільну роботу влади та терцентрів щодо протидії інформаційним вкидам, які дискредитують процес поповнення до українського війська.

«Отже, наше завдання залишається незмінним – максимально сприяти усім територіальним центрам в проведенні мобілізаційних заходів. Всі керівники правоохоронних органів, органів влади та підприємств повинні підійти до питання надзвичайно відповідально, адже мова, без перебільшення, йде про захист нашої Держави та нашу Перемогу. Закликаю усіх, хто прагне наблизити нашу перемогу та приєднатися до лав стрілецького батальйону, прибути до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що розташовані в громадах Житомирщини», - наголосив Віталій Бунечко.

Зауважимо, що 30 січня на сайті ОВА була розміщення інформація із закликом долучатися до стрілецького батальйону, який формується в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2023 року начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що в Житомирській області кордон із білоруссю зашивають окопами та заливають бетоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА батальйон Бунечко ЗСУ ТЦК та СП  
Матеріали по темі