Суспільство

На Житомирщині оголосили набір добровольців до штурмових бригад «Гвардія наступу», які звільнятимуть окуповані території

3 February 2023, 15:41

Міністерство внутрішніх справ формує штурмові бригади «Гвардія наступу» для зміцнення Сил оборони, захисту кордонів та звільнення окупованих територій від російської навали. Про набір добровольців оголосили і на Житомирщині, під час спільного брифінгу начальника ОВА з представниками Нацполіції, Нацгвардії та Прикордонної служби області. До підрозділів зараховуватимуть поліцейських, прикордонників і нацгвардійців, які мають досвід ведення бойових дій. Стати частиною «Гвардії наступу» зможуть і цивільні.

«Для цивільних громадян вже оголошено конкурс. По Україні за декілька діб вже подано більше 4 тисяч заявок від громадян, які хочуть вступити в лави. Кожен, хто проходить рекрутинг, одразу стає на посаду або поліцейського, або нацгвардійця, або прикордонника», - розповідає заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Бригади формуватимуть з вмотивованих бійців, з відповідною фізичною підготовкою.

«Найважливіше на війні - це навчені, вмотивовані люди, які можуть самостійно, а також у складі підрозділу виконувати певні завдання, які на них покладаються. Бригада, яка буде сформована у Державній прикордонній службі «Сталевий кордон» буде набиратися саме з таких людей. Це не мобілізація. Людина має сама прийти і виявити бажання захищати свою державу та вигнати окупанта зі своєї території», - каже помічник начальника прикордонного загону Юрій Шахрайчук.

Про штурмову бригаду «Лють», що формується при Нацполіції розповідає заступник начальника Головного управління в Житомирській області Артем Лисогор.

«Об’єднана штурмова бригада «Лють» при Національній поліції України - це буде мобільна бригада у складі двох штурмових полків, батальйону особливого призначення, артилерійського полку та рот спеціального призначення, які мають виконувати специфічні завдання для поліції, але не специфічні для воєнного стану - це і штурмові дії, і виявлення диверсійних груп. Ми втримаємо зараз цю навалу і підемо вперед визволяти свої території»

Роз’яснювали на брифінгу і як проходитиме навчання бійців.

«Як правило - це індивідуальна підготовка відповідно до займаної посади, терміном від 7 до 10 днів. Потім колективна підготовка, починаючи з відділень, взводів, рот і потім окремий підрозділ, який у своєму штатному складі буде в подальшому виконувати завдання. Як правило це десь до місяця», - пояснює перший заступник командира частини Нацгвардії України Віталій Богуславець.

Охочі приєднатися до штурмових бригад «Гвардії наступу», подавши анкету на сайті storm.mvs.gov.ua. Також, розгорнуті пункти прийому та надання інформації у ЦНАПах Житомира, Бердичева, Коростеня і Звягеля.

«Вже працюють на ЦНАПах наші представники, де бажаючі проходити службу у цих бригадах написати заяви, які будуть передані до вищого органу, який буде їх обробляти, зв’язуватися з людьми і проводити етап набору», - говорить помічник начальника прикордонного загону Юрій Шахрайчук.

Про грошове забезпечення бригад начальник Житомирської ОВА каже:

«Буде пристойна, для виконання бойових завдань»

«З урахуванням усіх доплат, які є і для військовослужбовців, і для поліцейських, які виконують завдання зараз на безпосередній лінії зіткнення», - додає заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Зрештою, на «Гвардію наступу» покладають великі надії, щодо перемоги над російськими загарбниками.

«Завдяки цим бригадам ми будемо повертати свої території, землі, проводити відповідні фільтраційні заходи. Я впевнений, що ці бригади будуть піднімати українські прапори в звільненому Донецьку, Луганську, Сімферополі, Севастополі і у тому навіть немає сумнівів», коментує керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Відео, як житомирські десантники нищать підрозділ окупантів та ворожу техніку дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гвардія наступу штурмова бригада військовий війна Бунечко Лисогор ОВА Шахрайчук 
Матеріали по темі