Суспільство

В Україні вперше введуть окрему заборону на вилов щуки: вступить в дію з 15 лютого

6 February 2023, 11:17

З 15 лютого до 31 березня 2023 року, відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах встановлюється заборона на добування (вилов) щуки.

Про це 3 лютого повідомила пресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

«Цей захід, який вводиться вперше в Україні, необхідний для успішного відновлення популяції цінного виду прісноводних хижаків. Заборона діятиме на період нерестової активності вказаного виду прісноводних хижаків. Щука – єдина риба наших водойм, чия нерестова активність починається за температури води 4-5 градусів Цельсія», - зазначають у Держрибагенстві.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3468 грн.

Також рибалкам нагадують і про заборону вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 9 грудня 2022 року в Україні почали діяти нові правила любительського і спортивного рибальства.

Детальніше з новими Правилами любительського і спортивного рибальства можна ознайомитися за посиланням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вилов риби риба щука рибалка риболовля Держрибагенство 
Матеріали по темі