Суспільство

У МОН пояснили, як школярі, які здобули освіту за кордоном, можуть вступити в українські виші

8 February 2023, 12:29

Українські школярі, які здобули освіту за кордоном, можуть вступати в українські виші. Але протягом року вони мають отримати підтвердження документів про здобуття освіти за межами України.

Про це 8 лютого повідомила «Українська правда. Життя» з посиланням на інформацію першого заступника міністра освіти та науки Андрія Вітренка, озвучену в ефірі загальнонаціонального телемарафону 7 лютого.

Вітренко пояснив, що восени 2022 року міністерство затвердило нове положення про визнання іноземних документів.

Завдяки йому українські абітурієнти можуть надати документ про освіту, який отримали за кордоном, і з ним вступати у будь-який заклад вищої освіти в Україні.

«У системі МОН є інформаційний іміджевий центр, який займається визнанням освіти, здобутої за кордоном. Протягом року заклад вищої освіти має подати туди заявку та визнати цей документ на території України», – заявив Вітренко.

Він додав, що у 2022 році також створили механізм вступу абітурієнтів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та хочуть вступати в українські виші. Процедура вступу для них відбуватиметься дистанційно.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня 2023 року у МОН розповіли про організацію мультипредметного тесту у 2023 році: міститиме завдання з трьох предметів: два з них – обов’язкові, третій – на вибір. Цього ж дня Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак оприлюднив фінальний узгоджений механізм проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році та повідомив про скасування ДПА.

24 січня 2023 року головний спеціаліст департаменту освіти Житомирської міської ради Ольга Єрмакова розповіла про особливості проходження національного мультипредметного тесту учнями житомирських ліцеїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вступ абітурієнт МОН  
Матеріали по темі