Події

Жорстоко побив, а потім підвісив на дереві собаку: жителю Житомирської області повідомили про підозру

17 February 2023, 17:16

10 лютого до правоохоронців відділення поліції №4 Житомирського РУП звернулася представниця зоозахисної організації з приводу обставин загибелі собаки у селі Буряківці Пулинської громади. Усі обставини смертельного знущання над твариною зафільмували підлітки, які живуть неподалік.

Про це 17 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«У ході досудового розслідування було встановлено, що увечері 9 лютого 52-річний житель села неподалік свого будинку жорстоко побив, а потім підвісив на гілці дерева сусідську собаку. Труп тварини із зашморгом на шиї виявили небайдужі односельці. Експерти встановили, що причиною її загибелі стала асфіксія шляхом удушення у поєднанні з паралічем нервової системи та дихального центру. Чоловік визнав свою провину в учиненому та розповів, що сусідка попросила його вивести тварину з села, оскільки та заважала її спокійному життю. Усі подальші дії були виключно його ініціативою», - йдеться в повідомленні.

Тож слідчі відділу поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 299 (Жорстоке поводження з твариною) КК України. Після проведення усіх процесуальних дій обвинувальний акт за погодженням з Коростишівською окружною прокуратурою було скеровано до суду.

За вчинене діяння обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, 13 грудня 2022 року у Житомирській області судили громадянина росії, який наніс обухом сокири декілька ударів по голові собаки. За скоєне суд призначив чоловікові покарання у вигляді обмеження волі строком в один рік з випробуванням.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого 2021 року поліція повідомила про затримання у селі Харитонівської ОТГ 27-річного чоловіка, якого підозрюють у шкуродерстві: відловлював сусідських собак і вбивав. Наступного дня суд відпустив затриманого шкуродера під цілодобовий домашній арешт, прокуратура повідомила, що готує апеляцію.

Про те, як жителі села в Коростишівському районі не могли повірити, що поряд з ними живе шкуродер і саме через нього зникають домашні коти та собаки, – дивіться у сюжеті

23 вересня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила чоловіка, який вбивав сусідських собак та котів задля їжі, засудили до 5 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака тварина жорстоке поводження 
Матеріали по темі