Місто

У Житомирі не переводять школи на «дистанційку» з 22 по 24 лютого, батьки можуть обирати форму навчання

22 February 2023, 11:17

З метою безпеки Міністерство освіти та науки закликало перевести навчальний процес на дистанційну форму з 22 по 24 лютого.

У Житомирі вирішили не закривати школи, але запропонували батькам школярів самостійно визначитися, чи залишати дитину у ці дні вдома.

«Наша позиція полягає у тому, щоб дати всі варіанти й можливості нашим батькам. Дошкільні заклади у нас працюють, і здоровий глузд підказує, що для чого закривати школи, якщо працюють садочки. Але батькам дана можливість, хто хоче може залишитися вдома і підключитися із дітьми до онлайн-формату, у кого є бажання, відвідувати школу офлайн, або є потреба, будь ласка, ми не закриватимемо школи на замки», – повідомив директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.


Якщо ви вирішили не вести дитину до школи, а залишити на дистанційному навчанні, то не потрібно писати ніяких заяв, а лише попередити вчителя.

«Ми розуміємо, що вже майже рік живемо у війні. Є певний досвід, на жаль, певна звичка, яка говорить, що ми реагуємо гнучко і не граємо у формалізм. Звичайно, щоб вчитель знав. Але, якщо вчитель не отримав таке повідомлення, то сам зв'яжеться із батьками та проконтролює ситуацію, аби діти були під наглядом, – сказав Валентин Арендарчук.

У департаменті освіти розповіли, скільки дітей нині навчається очно.

«Сьогодні у Житомирі навчається 25 600 дітей із 31 тисячі. Інші знаходяться за межами: на дистанційній формі, екстернаті, сімейній або за межами України. Сьогодні вийшло на навчання 16 320 дітей, які зафіксовані на очному навчанні», – говорить перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

У школі дитина буде у безпеці, запевняють у департаменті освіти.

«Якщо ми говоримо про безпечні умови перебування у ці дні та інші, то можу запевнити батьків: якщо ви привели дитину до школи, вона буде знаходитися в безпечних умовах, і у нас кожен працівник закладу дотримується вимог сигналу «повітряна тривога». Ваші діти будуть у безпеці. В найпростішому укритті є необхідна вода, іграшки, психолог, медична допомога. В умовах великого міста, коли діти живуть у багатоповерхівках, де у них немає обладнаних укриттів, де батьки працюють, то міська рада та департамент освіти прийняв рішення, аби все-таки працювали наші заклади у штатному режимі», – каже Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, що міністр освіти та науки Сергій Шкарлет закликав владу та керівників освітніх закладів перевести навчальний процес з 22 по 24 лютого в дистанційний формат з метою безпеки дітей.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2022 року Житомирська міська рада закликала батьків 10 жовтня забрати дітей з навчальних закладів, бо очного навчання не буде, та дитсадків, бо гарячі обіди для дітей не готували.В Житомирській області 10 жовтня о 7:03 була оголошена повітряна тривога, яка тривала понад п’ять годин.

10 жовтня 2022 року близько 9:00 ворог завдав удар по енергетичній інфраструктурі Житомирської області, зокрема, Житомир був знеструмлений та залишився без водопостачання. Після 10:30 в обласному центрі почало з’являтися світло, а близько 11:00 міська рада повідомила, що водопостачання в Житомирі відновлюється.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ліцей Арендарчук навчання дистанційне навчання  
Матеріали по темі