Події

Викрали колоди осики з території лісництва і привезли до пилорами: трьох жителів Житомирської області спіймали на гарячому

24 February 2023, 13:05

Правоохоронці відділення поліції №1 (смт Ємільчине) Звягельського районного відділу увечері 23 лютого поблизу однієї з пилорам Барашівської громади помітили чоловіків, які вивантажували лісоматеріали із ЗІЛа. Жодних дозвільних документів на ліс вони не мали. На місці працювала слідчо-оперативна група.

Про це 24 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Звягельського районного відділу поліції.

«У ході перевірки було встановлено, що жителі Хорошівської громади, віком 49-ти, 22-х та 21-го року, викрали попередньо заготовлені колоди осики поблизу с. Антонівки з території Барашівського лісництва. Свою причетність чоловіки визнали та зізнались, що деревину хотіли продати», - зазначають у поліції.

За таких обставин автомобіль із вантажем було вилучено до відділення поліції №1 (смт Ємільчине). Нині триває встановлення усіх обставин події.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Відповідно до чинного законодавства причетним за такі дії може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 17 лютого у поліції розповідали, що з початку року, всього за півтора місяця, на Житомирщині вже відкрили 26 проваджень щодо незаконних порубок і перевезення деревини, але вилучене зазвичай повертають

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2023 року в Олевській громаді Житомирській області затримали вантажівку з колодами: водій показав документи, але поліцейські в них засумнівалися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево ліс лісопродукція пилорама лісництво 
Матеріали по темі