Культура

В житомирському Домі української культури до дня народження Лесі Українки організували презентацію вишиванок та показ колекції одягу

26 February 2023, 10:25

Презентація вишиванок, виставка картин, показ колекції одягу та розповідь про творче життя Лесі Українки – у Домі української культури відзначили день народження видатної українки під гаслом «LESYA: сьогодні, завтра і завжди…».

Про це 25 лютого повідомила Житомирська міська рада.

«Сьогодні виповнюється 152 роки з дня народження Лесі Українки. Одна з провідних українських постатей продовжує надихати та захоплювати багатьох українців.Задля того, щоб ознайомити із цікавими фактами про родину Косачів, до Житомира завітала старша наукова співробітниця Музею видатних діячів української культури м. Києва Оксана Костянтинівська. На заході була презентована колекція із 14 вишитих орнаментів, які зібрала родина Косачів. Готували колекцію упродовж місяця у школі автентичної Поліської вишивки під керівництвом Оксани Дедюль. Також відбувся показ дизайнерського одягу від Оксани Василян із Ужгорода та презентація дизайнерської лінії етнічного одягу «Стрій» від Анни Заклецької, місто Київ», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, відвідувачі мали змогу познайомитися із виставкою художніх робіт вихованців закладу «Художня школа імені В. Шкуринського».

«Прекрасно те, що теперішня молодь розуміє наскільки цінними є такі постаті як Леся Українка у нашій історії. Якщо ми справді хочемо бути українцями і нас знав увесь світ, ми повинні знаходити спосіб популяризувати наших талановитих земляків», - зауважила старша викладачка кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології Житомирського державного університету імені Івана Франка Марія Масловська.

Нагадаємо, у Звягелі 25 лютого вшановували пам’ять Лесі Українки у день її 152-річчя та провели в останню путь завідувачку літературно-меморіального музею Лесі Українки Віру Римську.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 19 травня 2022 року День вишиванки відзначали без традиційної «вишиваної ходи», але з майстер-класами для дітей, фотозонами та виставками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка вишиванка Дім української культури Леся Українка показ одягу 
Матеріали по темі