Події

Двоє жителів Звягельського району «подарували» псевдопрацівникам банку понад 85 тис. грн

7 March 2023, 17:28

Двоє жителів Звягельського району через надмірну довірливість втратили більш ніж 85 тисяч гривень: поліцейські розпочали розслідування.

Про це 7 березня повідомив Звягельський районний відділ поліції Житомирщини.

«Днями до поліції звернувся 57-річний житель Городницької громади. Він розповів, що йому зателефонував невідомий чоловік та, назвавшись працівником банку, запропонував покращити захист банківських карток заявника. Згодом на його мобільний надійшло смс-повідомлення з кодом, який пенсіонер назвав незнайомцю у ході розмови. Після чого із рахунку чоловіка зникли понад 45 000 гривень», – йдеться у повідомленні.

60-річному жителю Звягельського району «працівник служби безпеки банку» повідомив, що шахраї намагаються зняти з його картки кошти. Для того, аби їх зберегти, необхідно лише переказати гроші на іншу картку, що заявник і зробив. Так він втратив майже 40 000 гривень.

Нині за вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України, у рамках яких встановлюють обставини та причетних до злодіянь осіб.

Водночас правоохоронці закликають: ніколи й нікому не повідомляйте коди доступу до ваших рахунків, паролі, що надходять в смс-повідомленнях, а також не розголошуйте особистих відомостей про себе та близьких невідомим особам.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року пресслужба Житомирського районного управління поліції розповідала, що впродовж кількох днів через шахрайську схему «Ваш банківський рахунок ламають» житомиряни втратили понад 100 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2023 року поліція розповідала про житомирянку, яка повірила «працівнику» служби безпеки банку, виказала усі дані своїх карток і переказала 20 тис. грн шахраям.

А 1 березня Бердичівський районний відділ поліції Житомирщини інформував, що 74-річна жителька Андрушівської громади втратила 14 тисяч гривень, повіривши нібито представнику банку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство Звягельський район  
Матеріали по темі