Економіка

Житомирські аграрії можуть до 19 березня подати заявку на безкоштовне мінеральне добриво за програмою USAID

16 March 2023, 11:12

Житомирські аграрії можуть до 19 березня зареєструвати заявку у Державному Аграрному Реєстрі на безкоштовне мінеральне добриво за програмою USAID.

Про це 16 березня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«З 1 березня Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України надає агровиробникам добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшника. Проєкт здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Приймаються заявки на отримання 1 тонни мінеральних добрив для підживлення зернових та олійних культур (Сульфат амонію ((NH4)2S04), Nitrogen 21%, Sulfur 24%)», - йдеться в повідомленні.

Заявку для отримання 1 тонни сульфату амонію можна подати у державному аграрному реєстрі (далі – ДАР) у розділі «Доступні програми» – «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника». Заявники можуть обрати один із трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культур або насіння соняшнику.

Розглядаються заявки від агровиробників, зареєстрованих як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства. Подати заявку можна до 19 березня 2023 року, за умови:

  • заявники мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га.;
  • зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua;
  • відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території рф та республіки білорусь;
  • не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

Зауважимо, враховуючи велику зацікавленість фермерів з Житомирської, Вінницької та Черкаської областей в отриманні мінеральних добрив, у Державному аграрному реєстрі (ДАР) 14 березня розширили програму добрив ще на 3 регіони, тому аграрії з цих областей мають змогу до 19 березня подати заявки.

Нагадаємо, станом на 24 січня майже 3 тисячі агровиробників Житомирщини зареєструвалися у Державному аграрному реєстрі.

Як реєструватися і користуватися ДАР дивіться у покроковій інструкції.

Довідка ОВА: Державний аграрний реєстр (ДАР) – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Світового Банку, коштами Європейського Союзу для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, 7 листопада 2022 року начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко інформував, що область отримала 2255 рукавів для зберігання зерна: такі засоби тимчасового зберігання врожаю дозволять аграрним підприємствам області захистити майже 500 тисяч тонн нового врожаю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аграрій аграрії добриво ДАР USAID 
Матеріали по темі