Фоторепортаж

Репетиції акторів, поетичний перформанс, виставки та інсталяції - як «живе» укриття житомирського драмтеатру. Фоторепортаж

17 March 2023, 11:02

Щоденні тривоги змушують нас спускатися в укриття, вони стали частиною життів українців в усіх куточках нашої країни. В укритті Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги для глядачів влаштували виставку фоторобіт «Рік незламності» і навіть грають поетичний перформанс «Відсіч».

«Рік незламності» - це виставка двох відомих українських фотографів В’ячеслава Ратинського та Дмитра Гапчинського, яка показує реалії українського сьогодення. Виставку доповнює інсталяція побуту тимчасових укриттів

Літературно-музичний перформанс «Відсіч» грають дорослі та юні актори у приміщенні укриття. Тут немає ні сценічних декорацій, ні костюмів, але завдяки акторам глядачі можуть відчути усю енергетику та повірити разом з ними у гарне майбутнє.

«Ці «декорації», які зараз є тут - це вже не декорація, а наше життя. Ми знаходимося у таких реаліях, коли люди спускаються в укриття щодня для того, щоб врятувати свої життя. Актори в таких «декораціях» не грають, а живуть. «Відсіч» - це поетичний перформанс, а поезія - завжди образ, символізм, вона поглиблює ту емоцію, у яку заглиблюються глядачі, які приходять на цей захід і вони не просто згадують все те, з чого почався наш загальний біль, вони переживають ті емоції, які, можливо, вже десь притерлись, і той біль, до якого ми вже звикли. Воно все оновлюється і через пережиття всього цього іде катарсис, своєрідне очищення. Фінал у нас дуже оптимістичний, в ньому багато віри у те, що все буде Україна”, - говорить головний режисер театру Наталія Тімошкіна.

Як працює житомирський театр ляльок під час війни та чи є проблеми з фінансуванням театрів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр виставка фотограф драмтеатр актор Ратинський Гапчинський Тімошкіна 
Матеріали по темі