Місто

Екологи перевіряють інформацію про злив нечистот в річку Тетерів на околиці Житомира: відібрали проби води

20 March 2023, 15:57

20 березня 2023 року працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд в район с.Слобода-Селець Житомирського району та відібрали проби невідомої речовини зі зливної каналізаційної мережі та з річки Тетерів для виявлення ймовірного впливу скидів на якість води у річці.

Про це повідомила пресслужба екоінспекції.

«Наразі спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться необхідні дослідження. У разі виявлення перевищень матеріали будуть направлені до правоохоронних органів з метою встановлення порушників природоохоронного законодавства та притягнення їх до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Фото Держекоінспекції Поліського округу

Відео про злив нечистот в Тетерів було опубліковане вдень 19 березня Юлією Кухарчук, вранці 20 березня житомирянин Дмитро Бобер повідомив, що він з цього приводу звернувся до екологів.

«Прошу Державна екологічна інспекція Поліського округу та Національна поліція України зреагувати на це відеоповідомлення, встановити винних у забрудненні довкілля осіб та притягти їх до визначеної законом відповідальності. Переглянувши усі понад півтори тисячі поширень та прочитавши усі коментарі, корисних з яких було лише три, зрозумів що до компетентних органів звернення так і не було. Передзвонив до ДЕІ і таки впевнився в тому, що так і є. Шановні небайдужі до проблем довкілля українці! Дуже прошу вас в подібних випадках повідомляти Держекоінспекцію та Національну поліцію», - йдеться у дописі Дмитра.

Нагадаємо, 27 січня фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу підтвердили факт забруднення річки Крошенки у районі Житомирського міського полігону ТПВ.

Як повідомляв Житомир.info, на початку січня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів Коростишівської окружної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони водних об’єктів, що спричинило забруднення поверхневих вод (ч. 1 ст. 242 КК України) – забруднення маслозаводом річки в Брусилівській громаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Тетерів забруднення екологія Держеконінспекція  
Матеріали по темі