Фоторепортаж

Танці, яскраві шкарпетки та майстерклас: у Житомирі провели акцію в підтримку дітей з синдромом Дауна. Фоторепортаж

21 March 2023, 15:05

21 березня у Житомирі на Михайлівській влаштували акцію на підтримку дітей з синдромом Дауна. Уже традиційно у цей день можна долучитися до флешмобу «LOTS OF SOCKS», придбати і одягнути кольорові шкарпетки, щоб виразити свою підтримку людям з цією особливістю.

«Сьогоднішня акція - для того, щоб привернути увагу громадськості до важливості підтримки людей з синдромом Дауна навіть у часи війни. Збір коштів триває вже тиждень, і сьогодні - фінальний день. Упродовж кількох годин на Михайлівській ми ще будемо збирати кошти і продавати шкарпетки, тож кожен може долучитися. ГО «Діти сонця» оприлюднить звіт по зібраних коштах. Переважно ці гроші йдуть на оплату праці вузьким фахівцям, які займаються з цими дітьми, на реабілітацію і соціалізацію. У нас була тисяча пар шкарпеток, скільки залишиться до кінця дня - ми знатимемо пізніше», - розповіла начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук

Окрім збору коштів на пішохідній вулиці влаштували танцювальний флешмоб і майстерклас з оформлення плаката для всіх охочих.

«Шкарпетуйтеся» та долучайтеся до флешмобу #LotsOfSocks.

Нагадаємо, 17 березня в організації «Діти сонця» житомирян закликали підтримати людей з синдромом Дауна та придбати яскраві дизайнерські шкарпетки.

У 2021 році організація «Діти сонця» закупила у двічі менше шкарпеток, ніж зазвичай, бо через карантин охочих долучитись до благодійництва стало менше.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році флешмоб «LOTS OF SOCKS» у Житомирі проходив у домашніх умовах у зв’язку з карантинними заходами. Напередодні Дня людини з синдромом Дауна заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська закликала житомирян долучитися до акції й публікувати власні фото у кольорових шкарпетках на сторінках соцмереж з хештегом #Lots_of_socks. Житомиряни відгукнулися на заклик й оприлюднювали власні фото у Facebook.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Діти з синдромом Дауна шкарпетки діти сонця дитина шкарпетка акція 
Матеріали по темі