Місто

В Житомирі з 29 березня запустять електротранспорт, комунальники готують колії до відновлення руху трамвая (оновлено)

28 March 2023, 14:14

Тим часом як Житомир рясно засипає снігом, комунальники взялися засипати ями. Фото трамвая з асфальтною сумішшю в причепі, на розі вулиць у середмісті, Житомир.info надіслали читачі. Мовляв, погода якраз для цього. Згодом з’ясувалось, що це справа рук не дорожників, а трамвайно-тролейбусного управління. Його працівники таким чином здійснюють ремонтно-технічне обслуговування колій перед запуском трамвая, - роз'яснює в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

«Враховуючи, що наші енергетики сказали, що є потужності для випуску міського електротранспорту. Плануємо завтра вже розпочинати випуск, у тому числі трамвая. Тому вчора керівнику ТТУ було поставлено завдання, щоб пройтися по колії, почистити, щоб безпечно завтра був здійснений випуск трамвая. Те, що житомиряни зараз бачать - це робота наших комунальних служб. Працівники утримання колій здійснюють проїзд по всій колії, звертають увагу на якісь аварійні ділянки. Здійснюють якийсь ямковий ремонт, десь чистять колію, щоб трамвай завтра зміг виїхати».

Наскільки ефективний такий огляд трамвайної колії, Микола Єрмаков відповідає: зобов'язані його провести, перш ніж запустити трамвай. Разом із тим каже: не виключає можливості проведення повторної перевірки колій вже за більш сприятливих погодних умов.

«Працівники комунальних служб кажуть, що потрібно їх негайно ліквідувати. Така негода не впливає на цей процес. Так, буде сприятливі погодні умови вони вийдуть знову і можливо зроблять більш професійно, але щоб трамвай вийшов такі роботи потрібно виконувати».

Оновлення: В міській раді о 15:40 повідомили, що через проблеми, які виникли у енергетиків, запуск міського електротранспорту відкладається мінімум на п’ять днів

Нагадаємо, 27 березня начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» розповідав, що відновити роботу тролейбусів і трамваїв у Житомирі планують з середини цього тижня.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». 15 березня Сухомлин розповів журналістам про ситуацію з електропостачанням, зокрема, зазначив, що орієнтовно через 10-12 днів стан має стабілізуватися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трамвай транспорт електротранспорт Єрмаков тролейбус 
Матеріали по темі