Місто

Мер про ситуацію з електропостачанням: Житомир на межі, але через 10 днів все буде добре

15 March 2023, 10:34

15 березня міський голова розповів журналістам про ситуацію з електропостачанням. За його словами, зараз Житомир не може собі дозволити зайвого, адже знаходиться на межі.

«Нам дуже допомогло Укренерго, перепідключили з інших областей трохи потужностей. Тому навіть ті планові відключення, які анонсувало обленерго, їх немає фактично, але ми просто на межі. Будь-яка зайва котельня вмикається або освітлення – може просто вибити, й пів Житомира знову буде без світла», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Найближчими днями спробують запустити електротранспорт, щоправда, з обмеженнями. Крім того, мер сказав, коли ситуація має покращитися.

«Ми будемо випускати не у пікові години, сьогодні вже прорахували. Остаточно ситуація відновиться приблизно через 10 днів. У нас буде все добре, буде працювати електротранспорт, не буде обмеження по електроенергії для великих підприємств. Тому 10-12 днів – і у нас все буде добре», – сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 13 березня заступник мера говорив, що Житомиру не вистачає потужностей, аби запустити електротранспорт та увімкнути вуличне освітлення.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих. Увечері 9 березня начальник ОВА повідомив, що до електрики під'єднали майже 100 тисяч абонентів, які були без світла після ворожого обстрілу об’єкта енергетичної інфраструктури.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

По обіді 9 березня міський голова Сергій Сухомлин зібрав брифінг, на якому розповів, як Житомир оговтується від нічного ворожого удару по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Увечері 9 березня АТ «Житомиробленерго» розробило графік погодинних відключень електроенергії у місті й області.

Зранку 10 березня у водоканалі запевнили, що на випадок відсутності електроенергії вода у Житомирі буде завдяки генераторам, проте в деяких будинках лише до 5 поверхів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія електрика електротранспорт тролейбус трамвай транспорт Сухомлин  
Матеріали по темі