Події

Подробиці затримання прикордонниками житомирського пенсіонера-зрадника: по дорозі до білорусі збирав інформацію для ворога

4 April 2023, 15:53

Прикордонники Житомирського загону затримали ворожого агента, який намагався втекти в білорусь: затриманий збирав інформацію про військові та фортифікаційні об’єкти та намагався вдавати іншу особу.

Про це 4 квітня повідомила пресслужба 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Держприкордонслужби.

«Підозрілого чоловіка без документів виявили на околиці одного з населених пунктів Житомирщини, неподалік від держрубежу. Прикордонникам 9 загону імені Січових Стрільців порушник назвався іншою особою. У нього виявили планшет й записник, в які було занесено інформацію про найменування, розташування та приналежність військових частин Сил оборони України, а також іноземна валюта в розмірі 4 тисячі євро. В подальшому з’ясувалося, що затриманий є фігурантом кримінальних проваджень проти основ національної безпеки України, жителем Житомира. Він намагався незаконно потрапити в білорусь. Тікаючи з країни зрадник попутно збирав інформацію для ворога», - йдеться у повідомленні.

Відносно зловмисника складено процесуальні документи за спробу незаконного перетинання державного кордону та порушення прикордонного режиму.

Нагадаємо, у березні цього року прокурори наполягали на обранні 81-річному підозрюваному у державній зраді запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте 21 березня Корольовський районний суд Житомира застосував тримання під вартою з правом внесення застави на суму понад 214 тис. грн, і наступного дня після такого рішення фігурант справи вніс грошову заставу. Прокурори оскаржили рішення Корольовського райсуду в апеляційній інстанції: розгляд мав відбутися 6 квітня, але 1 квітня підозрюваного затримали прикордонники при спробі перетину кордону з України до білорусі. Наразі йому змінено запобіжний захід та поміщено під варту.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2023 року СБУ повідомила про затримання ворожого агента: 81-річний житель Житомира співпрацював з ворожою розвідкою ПВК «Вагнер», збираючи інформацію про місця дислокації військових, розташування техніки ЗСУ, важливих військових об’єктів та фіксував координати вуличних систем відеоспостереження, які знаходяться поблизу будівель органів державної влади та правоохоронних органів. Для конспірації своєї злочинної діяльності користувався позивним «Снаров».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: держзрада СБУ Вагнер затримання прикордонники кордон білорусь зрадник 
Матеріали по темі