Події

Скоїв новий злочин під час іспитового строку: в Житомирі повідомили про підозру чоловікові, який бив ногами плакат із зображенням воїна

13 April 2023, 19:29

У Житомирі повідомили про підозру місцевому жителю, який вдарив і забруднив скляний банер з портретом захисника.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та винятковим цинізмом (ч. 1 ст. 296 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що хуліганство скоїв 27-річний парубок, раніше неодноразово судимий (наразі перебуває на трирічному іспитовому терміні за скоєння злочину).

«Так, 12 квітня, вдень, о 11.00 год, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на зупинці громадського транспорту в обласному центрі, підозрюваний щосили вдарив ногою по скляному банеру із зображенням військовослужбовця Збройних Сил України, забруднивши його взуттям», – зазначають у прокуратурі.

Цинічний вчинок зафільмували житомиряни та виклали відео у соцмережі, що викликало обурення й осуд місцевих жителів.

Сам фігурант мотив скоєного пояснив тим, що був «п’яний і в шоці» та попросив вибачення.

Однак лише вибаченням для нього ця пригода не закінчиться. У зв’язку зі скоєнням правопорушення під час іспитового строку, набуває чинності вирок, постановлений за попередній злочин – позбавлення волі строком на 5 років.

Нагадаємо, 11 квітня 2023 року в соцмережі оприлюднили відео, на якому видно, як молодий чоловік б’є ногами плакат із зображенням воїна на одній із зупинок громадського транспорту. Інцидент трапився на проспекті Миру. 12 квітня у поліції розповіли, що за фактом хуліганства відкрите кримінальне провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2019 року на зупинці громадського транспорту на вулиці Довженка у Житомирі двоє невідомих пошкодили плакат соціального проєкту «Обличчя миру», на якому був зображений лейтенант 72-ї ОМБр Андрій Верхогляд. Координатор проєкту обіцяв грошову винагороду за інформацію про людей, які зірвали фото.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зупинка плакат хуліганство підозра прокуратура  
Матеріали по темі