Суспільство

До міста Житомирської області прибув уже третій потяг із евакуйованими жителями Донеччини

27 April 2023, 13:35

Сьогодні до міста Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із жителями з Донеччини.

Про це 27 квітня повідомила пресслужба Житомирської ОВА.

«Кожна історія переселенців індивідуальна та унікальна. Одні з них були змушені залишити свої рідні села та міста через небезпеку, інші – втратили свої домівки та майно в результаті обстрілів та бомбардувань.

Представники Житомирської районної військової адміністрації, спільно з рятувальниками та волонтерами на вокзалі у Бердичівській громаді зустріли 13 переселенців з Бахмута, Соледара, Торецька, Лимана та інших міст, які на вокзалі були забезпечені обідами й гарячими напоями», - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі ОВА наголошують, що переселенців буде розміщено на території Волицької громади.

«Місцева влада зробила все можливе, щоб забезпечити необхідні умови для проживання, включаючи меблі, постільну білизну, кухонне приладдя та інші предмети побуту. Також громади Житомирщини, разом з Житомирською ОВА продовжують працювати над потребами переселенців, щоб вони могли розпочати нове життя в новому місці. Хоча переселенці з Донецької області пережили багато складних моментів, вони не здалися та зберігають свою жагу до життя та оптимізм. Їх історії є прикладом того, як можна пройти найскладніші випробування та знайти нові можливості навіть у найважчі періоди», - зазначають у ОВА.

Одна з переселенок розповіла, що це було найважчим рішенням в її житті, але вона не могла залишитися там, де була загроза її життю. Жінка була змушена залишити свій будинок, де жила десятки років. Але попри це, її міцна воля допомогла їй пережити цю складну ситуацію та знайти сили жити далі.

Нагадаємо, вранці 23 квітня до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області.

Як повідомляв Житомир.info, до Житомирської області 19 квітня 2023 року прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій, їх розмістили на території Андрушівської громади.

Станом на початок березня 2023 року в Житомирській області фактично проживало понад 67 тисяч переселенців з Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської, Херсонської областей, на Житомирщині готові місця для розміщення ще 6 тисяч осіб із територій, де відбуваються активні бойові дії.

З 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк бойові дії Бердичів потяг переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі