Економіка

В Житомирській області на аукціон виставили майновий комплекс з двох спиртзаводів, початкова ціна – 3 млн грн

28 April 2023, 13:05

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на приватизацію єдиний майновий комплекс державного підприємства «Коростишівський спиртовий комбінат» зі стартовою ціною 3 млн 183 тис. 913 грн.

Оголошення про проведення аукціону 14 квітня оприлюднене в системі «Прозорро.Продажі», торги призначені на 5 травня 2023 року.

Зазначається, що на торги виставлені дві дільниці підприємства: в Коростишеві на вул. Гвардійська, 46 і в Андрушівці на вул. Клубна,41 та вул. Мирна, 1-б.

«Основним видом діяльності підприємства відповідно до Статуту є виробництво інших основних органічних хімічних речовин, (за КВЕД 20.14). Підприємство не здійснює господарську діяльність за основним видом діяльності з 2012 року, здійснює надання послуг з транспортування та очищення стічних вод. ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» складається із двох виробничих дільниць. Дільниця №1 (Житомирський р-н, м. Коростишів, вул. Гвардійська, 46) знаходиться на відстані 29 км від обласного центру. Об’єкти нерухомості у кількості 27 одиниць, загальною площею 9238 кв.м перебувають у незадовільному стані, потребують капітального ремонту, інженерні комунікації не функціонують. Земельна ділянка площею 22,15 га, цільове призначення – для виробничих потреб, перебуває у постійному користуванні підприємства, відомості щодо неї не внесені до Державного земельного кадастру. Дільниця № 2 (Бердичівський р-н, м. Андрушівка, вул. Клубна,41, вул. Мирна, 1Б) знаходиться на околиці міста, на відстані 45 км від обласного центру. Об’єкти нерухомості у кількості 40 одиниць, загальною площею 26 467 кв.м перебувають у незадовільному стані, деякі з них напівзруйновані та в аварійному стані. На дільниці № 2 наявні електро- та водопостачання, функціонують каналізаційно-насосна станція, очисні споруди та поля фільтрації. До складу об’єкта на дільниці № 2 також входять: під’їзна дорога; водосховище (озеро), водоприймальник береговий, водойма штучна прилегла до р. Гуйва, які задіяні в технологічному процесі підприємства. Загальний розмір земельних ділянок 205,9952 га, цільове призначення – для підприємств іншої промисловості, перебувають у постійному користуванні підприємства, відомості щодо земельних ділянок внесені до Державного земельного кадастру. Крім нерухомого майна до складу об'єкта приватизації входять 26 транспортних засобів, інші основні засоби для виробництва спирту, машини і обладнання, інструменти, прилади, інвентар», - йдеться в описі лота.

Також зазначено, що на балансі підприємства перебувають активи, що не підлягають приватизації: три протирадіаційних укриття, сім житлових будинків та міст бетонний через річку Гуйва.

Наголошується, що розмір поточної, в т.ч. простроченої кредиторської заборгованості складає 40 млн 260 тис.грн. Рухоме майно підприємства перебуває під арештом та забороною відчуження. Частина нерухомого майна підприємства перебуває у податковій заставі.

Крім того, частина майна має співвласника: на території підприємства, за адресою: м.Андрушівка, вул.Клубна, 41-а у власності ТОВ «Група компаній "Техносервіс"» перебуває будівля станції зневоднення етанолу, загальною площею 231,2 кв.м на земельній ділянці 0,02 га, термін дії договору оренди землі 29.08.2062 року.

Зауважимо, що ДП «Андрушівський спиртовий завод» не функціонує вже більш ніж десять років, однак на його території працювала каналізаційна насосна станція, яка забезпечувала відвід стоків з усієї Андрушівки та очищення відходів: у грудні 2021 року керівництво підприємства розповідало, що обладнання на насосній станції та очисних спорудах зовсім зношене, а коштів на його ремонт немає, тому існувала загроза прориву мереж. За інформацією ОВА, в жовтні 2022 року в Андрушівській громаді завершили будівництво нових очисних споруд.

Нагадаємо, в Житомирській області Фонд держмайна в 2023 році планує виставити на приватизацію п’ять єдиних майнових комплексів, які вже багато років не працюють і мають мільйонні борги.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2021 року Фонд державного майна України інформував про продаж на аукціоні Липницького спиртового заводу, що знаходиться на території колишнього Лугинського району Житомирської області: непрацюючий спиртзавод продали за 21,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація ФДМУ спиртзавод Фонд держмайна нерухомість аукціон Коростишів Андрушівка спирткомбінат 
Матеріали по темі