Економіка

Спиртзавод у Житомирській області продали на аукціоні за 21,9 млн грн, покупець був лише один

22 November 2021, 12:31

На аукціоні 22 листопада 2021 року продали окреме майно Липницького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт».

Про це повідомляє Фонд державного майна України.

Стартова ціна була 21 млн 627 тис. 384 грн, учасник аукціону – один, його пропозиція – 21 млн 900 тис. грн, тобто на 272 тис. 616 грн більше від стартової ціни.

На ProZorro.Продажі зазначено, що переможець аукціону – ТОВ «Сталь Груп Енерджи»: зареєстроване в грудні 2018 року у Києві, має статутний капітал 1,4 млн грн та основний вид діяльності «оптова торгівля хімічними продуктами», власник та керівник – Чумак Дмитро Юрійович, який прописаний в м.Біла Церква.

За даними аналітичної системи YouControl ТОВ «Сталь Груп Енерджи» раніше співпрацювало з ДП «Укрспирт»: в серпні 2019 року з фірмою підписали угоди на проєктні роботи та реконструкцію котла на Овечацькому МПД ДП «Укрспирт» на загальну суму 9 млн 955 тис. грн. Конкурентів на цих торгах у фірми Дмитра Кумака не було, бо закупівлі проводили без використання електронної системи ProZorro.

Крім того, в січні 2020 року «Укрспирт» уклав з «Сталь Груп Енерджи» угоду на постачання сировини для виробництва спирту: фірма мала забезпечити державне підприємство 500 тонн кукурудзи на загальну суму 1 млн 900 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2014 року тодішній голова Житомирської ОДА Сидір Кізін під час представлення нового керівника Лугинської РДА оглянув Липницький спиртовий завод, який на той час не працював вже більше двох років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спиртзавад ФДМУ аукціон приватизація  
Матеріали по темі