Суспільство

З російського полону повернули ще 45 захисників та захисниць «Азовсталі»

6 May 2023, 15:50

Україна повернула додому ще 45 військовослужбовців, всі вони – захисники та захисниці «Азовсталі».

Про це 6 травня у Telegram повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та троє захисниць «Азовсталі». Всі вони - нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі». Також є наш воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції. Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 вересня з полону звільнили 215 захисників України, серед них був і азовець із Житомирської області Дмитро Козацький.

Як повідомляв Житомир.info,1 серпня 2022 року у середмісті Житомира активісти та родичі військовополонених з «Азовсталі» закликали спільноту визнати росію спонсором тероризму, вимагаючи звільнення своїх хлопців. А 7 серпня 2033 року близько півсотні активістів вдруге вимагали світову спільноту не мовчати і посприяти у звільненні з полону героїв Маріуполя, і повернути їх живими.

Як рідні захисників «Азовсталі» закликали світ врятувати героїв Маріуполя дивіться у сюжеті від 1 серпня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полон полонений захисник військовий Єрмак Азов азовець 
Матеріали по темі