ДОПОМОГА

Ветеран АТО з Житомира разом побратимом із Києва пройдуть марафон, щоб зібрати кошти на обладнання для шпиталю

11 May 2023, 11:37

Ветеран АТО з Житомира Олександр Швецов разом з побратимом із Києва пройдуть марафон «Із полум’я зродилися», аби зібрати кошти на придбання гастроскопа для київського шпиталю. Стартуватиме кожен зі свого міста, а зустрінуться посеред траси, загальна дистанція, яку планують пройти хлопці назустріч один одному, – 120 км. Зібрати потрібно 3 млн 633 тисячі 420 грн.

«Стартуємо ми 15 травня. Сергій стартує від таблички, де закінчується Київ і починається траса, я так само стартую від Житомира, і йдемо один одному назустріч. Взагалі дистанція від таблички Житомир/Київ близько 111 км. Якщо я пройду 70 км, а Сергій 30-40 км, вважаю, що це буде добре», – говорить ветеран АТО, волонтер Олександр Швецов.


Чоловіки колись були пацієнтами цього шпиталю. Олександр говорить: спільними зусиллями можна назбирати на необхідне обладнання, яке допоможе рятувати військових.

«Це центральний київський шпиталь, де свого часу я перебував, де мені рятували праву ногу, куди зараз привозять дуже багато поранених хлопців та дівчат з фронту. Цей апарат буде стояти саме у приймальному відділенні, де вирішуються перші секунди. Лікарі вважають, що це найважливіше, тобто саме у приймальному відділенні на 90% залежить життя, саме ось ці перші хвилини, коли приймають хлопців і дівчат. Тому вважаю, якщо люди долучаться, ми тим самим допоможемо – це буде рятувати наших побратимів та посестер», – каже Олександр Швецов.

Підтримати благодійний марафон Олександра Швецова та Сергія Храпка можна зробивши донат.

«Організатори – це головні волонтери київського шпиталю, вони створили спеціальну під цей марафон monо-банку, у яку люди можуть задонатити. Там все прозоро, і люди бачать, скільки вже задоначено. Сьогодні, ми ще не пішли, але вже є 250 тисяч гривень. Дасть Бог, ми швидко назбираємо ту суму», – говорить ветеран АТО, волонтер Олександр Швецов.

Долучитися можна тут: збір на гастроскоп.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року житомирянин Олександр Швецов пішов у похід від Одеси до Яремчі і за вісім днів зібрав майже 3 млн грн на автівки для бійців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: марафон Швецов волонтер допомога шпиталь госпіталь  
Матеріали по темі