Місто

До Дня вишиванки в Житомирі організують акцію з розпису горняток, які потім подарують захисникам у госпіталях

16 May 2023, 14:38

З нагоди Дня вишиванки в Житомирі відбудеться акція «Намалюй та подаруй». Йдеться про розпис горняток, які потім подарують захисникам.

Про це 16 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Незабаром усі жителі Житомирщини зможуть долучитися до ініційованої Житомирською ОВА акції «Намалюй – подаруй» з розпису елементами поліської вишивки горняток, які будуть подаровані нашим захисникам, які лікуються у шпиталях області», – йдеться у повідомленні.

Так, 18 травня кожен охочий матиме змогу прийти до відкритого простору, який буде розміщено на Новому бульварі в Житомирі. Захід триватиме з 11:00 до 14:00.

«Хлопцям та дівчатам, які лікуються у шпиталі, потрібна турбота й увага не тільки з боку їхніх родин, а також і бойових побратимів та суспільства. Шпитальна рутинна змушує багатьох переосмислити свої пріоритети, а особиста сила поступово поєднується з підтримкою нових друзів. Тож вони мають знати, що ми турбуємося про їх здоров’я й завжди готові надати будь-яку допомогу», – наголошують в ОВА.

Нагадаємо, в центрі Житомира 20 травня планували провести «Забіг у вишиванках» з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, об’єднання навколо ідеї відзначення Всесвітнього дня вишиванки. Однак 15 травня міськвиконком ухвалив рішення про проведення заходу з назвою «Забіг з нагоди Всесвітнього дня вишиванки», запрошуючи містян до участі, але людей тепер не просять бігти у вишитих сорочках, як це анонсувалося раніше. Натомість пропонуватимуть придбати тематичну футболку.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня 2023 року виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив план пізнавально-розвивальних заходів для житомирян з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, основні події якого відбудуться 18 травня 2023 року на вулиці Михайлівській. А «родзинкою» свята має стати презентація вишитого полотна «Це моє місто», до процесу вишивання залучатимуть житомирян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки акція розпис захисник військовий госпіталь шпиталь  
Матеріали по темі