Влада

Організатори автоперегонів на трасі біля Житомира стверджують, що захід узгодили, патрульні кажуть – дізналися від громадян

22 May 2023, 12:17

Організатори автоперегонів, які 21 травня розпочалися на трасі Київ – Чоп у Житомирській області, однак були припинені поліцією, стверджують, що захід був узгоджений.

Про це 22 травня організатори автопробігу повідомили в Instagram.

«Шановні гості сьогоднішнього заходу, який було завершено, на жаль, завчасно! Хотілося б прояснити ситуацію. Ще перед оголошенням в інстаграмі про DRAG, захід було узгоджено і сплановано без письмової форми (як і всі попередні сходки). Усі заходи безпеки було дотримано, на місці працювала швидка допомога та патрульна поліція. Місце було облаштовано вогнегасниками, відбійними блоками для безпеки глядачів. Та все це проводилось на закритій ділянці дороги, яка не експлуатується більше кількох років. Через годину після початку до нас завітав ще один патруль з «зовсім іншим настроєм і намірами», – йдеться у дописі.

Також організатори додають, що метою заходу був збір коштів для ЗСУ.


У пресслужбі патрульної поліції Житомирської області в коментарі Житомир.info зазначили, що патрульні не залучалися до вказаного масового заходу, оскільки жодних офіційних погоджень акція не мала.

«Відомо, що дозволів та жодних погоджень (тобто відповідних документів) на проведення цього заходу організатори не отримували. Патрульна поліція не забезпечувала там правопорядок. Про те, що там перекривається дорога, повідомили громадяни, які в той час рухалися трасою у протилежному напрямку. Тож на місце виїхали патрульні, потім – працівники ГУНП. На організатора був складений протокол», – прокоментували у пресслужбі патрульної поліції Житомирської області.

У Житомирській обласній військовій адміністрації Житомир.info запевнили, що проведення перегонів не було погоджене з ОВА.

«До ОВА за дозволом на проведення цього заходу ніхто не звертався», – прокоментували в обласній військовій адміністрації.

Нагадаємо, після 20-ї години 21 травня відділ комунікації поліції Житомирської області поінформував, що на трасі М-06 Київ – Чоп правоохоронці припинили незаконні автоперегони. Зазначалося, що організатори заходу не погодили проведення перегонів з обласною військовою адміністрацією або ж з органами місцевої влади.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2019 року житомиряни зняли на відео, як на майдані Соборному водій на ВМW влаштував «дрифт-шоу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перегони автоперегони поліція траса Київ - Чоп масовий захід  
Матеріали по темі