Місто

День Героїв у Житомирі: поклали квіти, вручили нагороди родинам загиблих воїнів та подарунки дітям

23 May 2023, 14:46

23 травня в Україні відзначають День Героїв, встановлений на честь українських захисників та захисниць.

У Житомирі вшанували пам’ять воїнів, поклавши квіти до композиції «Захисникам України у війні з російським агресором» і до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС на Алеї Героїв.


Опісля на майдані Соборному родинам чотирьох загиблих захисників передали державні нагороди.

Нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Гончарук Василь Григорович – рядовий

Бойко Роман Володимирович – солдат

Мошківський Руслан Васильович старший солдат

Чігасов В’ячеслав Борисович – солдат

«Ця війна навчила нас, що День Героїв в Україні не лише 23 травня, а кожного дня, коли українці непохитно стоять, живуть і працюють на своїй землі. Це свято залишиться для нащадків про тих, хто беззастережно віддає себе для захисту нашої держави. Давайте разом вшануємо пам’ять Героїв», – сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Герой сьогодні кожен. Наш солдат, який зі зброєю під снігом, в багнюці вигризає та вибиває з нашої землі російського агресора. Волонтер, який кожен тиждень, у свій вихідний завантажує машину і їде, щоб допомогти та підтримати. Військовий медик, який без вихідних, без відпочинку рятує життя наших хлопців. Герой – президент, який у День Героя на передовій нагороджує наших хлопців. Герої ось ці маленькі житомиряни, які сьогодні стоять на площі, які втратили, на жаль, найцінніше, що у них є, своїх батьків. Будемо варті пам’яті наших Героїв. Слава Україні!», – додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Для 270 дітей, батьки яких загинули на війні, підготували подарунки, щоб вони завжди пам’ятали своїх Героїв.

«Кожна дитина, яка втратила батька, отримає сьогодні ось таке худі – це на згадку про підрозділ та рід військ, у якому служив батько. Тут є емблема конкретної бригади, роду військ. Я думаю, коли дитина буде у школі у цьому худі, то для неї це буде гордість та пам'ять про своїх батьків. Крім цього, термос також з лого роду військ, у якому служив їх батько. Окремо ще срібний кулон, в ДШВ свій, у танкістів – свій, у ССО – свій, щоб дійсно носив і була пам’ять», – розповів мер.

Нагадаємо, зранку 23 травня на військовому цвинтарі у Житомирі вшанували пам'ять полеглих захисників, згадавши кожного поіменно.

А в житомирському ліцеї №31 День Героїв 23 травня відзначили показовими виступами учнів старших класів зі стройової підготовки та практичної медицини, а учні середніх класів провели флешмоб з утворення державного герба з виконанням українських пісень.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня 2022 року у Житомирі День Героїв відзначили мітингом-реквіємом, хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятників захисникам.

Як у День Героїв вшанували пам’ять воїнів дивіться також у фоторепортажі від 23 травня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Героїв покладання квітів вшанування  
Матеріали по темі