Здоров'я

В Житомирі запустили електронну чергу для проходження ВЛК

25 May 2023, 15:49

Електронну чергу для проходження ВЛК запустили ще у восьми містах України.

Про це 24 травня повідомила пресслужба Міністерство охорони здоров’я.

«Продовжуються заходи з удосконалення для забезпечення швидкого та зручного проходження військовослужбовцями військово-лікарської експертизи (ВЛК). Зокрема, днями система електронної черги була запроваджена у військових госпіталях Старокостянтинова, Десни, Дніпра, Миколаєва, Білої Церкви, Рівного, Чернівців та Житомира. А з початку травня електронна черга діє також у військових госпіталях Києва, Львова, Вінниці, Одеси та Харкова. Цей механізм надає можливість записати військовослужбовців на ВЛК або до лікаря на консультацію у зручний для них час та день», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що підвищення якості медичного обслуговування та забезпечення військовослужбовців під час проходження військово-лікарської комісії є пріоритетним завданням Медичних сил ЗСУ та уряду України. Для реалізації цих завдань активно співпрацюють підрозділи Збройних сил України, Міністерство оборони України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство у справах ветеранів України, Міністерство цифрової трансформації України та громадськість.

Зауважимо, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр 5 травня показувала інтерфейс системи електронного запису до лікарів.

«Начальник медичної частини зможе завчасно записувати бійців на проходження медичного огляду або до конкретного лікаря-спеціаліста – на потрібний день та час. Потреби очікувати в чергах не буде. Військовослужбовці знатимуть точний час, на який необхідно прийти», - зазначалося у дописі.

Нагадаємо, 12 травня у МОЗ розповідали про зроблені кроки для вдосконалення процесу проходження військово-лікарських комісій.

Як повідомляв Житомир.info, правозахисний центр «Принцип» створив правовий навігатор для військових, які отримали поранення.На початку травня 2023 року на сайті Міноборони офіційно запрацював розділ допомоги після поранення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий поранення ВЛК медкомісія МОЗ 
Матеріали по темі