Події

Повідомив про «замінування» багатоповерхівки на Промавтоматиці, в якій проживає: у Житомирі затримали псевдомінера

29 May 2023, 14:14

Увечері 26 травня правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування в одному з житомирських житлових комплексів. Під час обстеження території жодних небезпечних речовин виявлено не було. А вже за кілька годин поліцейські затримали псевдомінера, ним виявився 21-річний молодик.

Про це 29 травня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського РУП.

«Анонімне телефонне повідомлення про замінування житлового комплексу надійшло до поліції близько 18:30. Правоохоронці швидко виявили, що небезпеки громадянам не існувало. Тож провели низку розшукових заходів для встановлення особи, причетної до неправдивого повідомлення. У результаті з’ясували, що на спецлінію «102» телефонував 21-річний житомирянин, житель цього ж будинку», - йдеться в повідомленні.

У нього вилучили мобільний телефон. Слідчі Житомирського районного управління поліції затримали молодика у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Нині йому повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Мотиви своїх діянь підозрюваний поліцейським пояснити не зміг, мовляв, не пам’ятає, що робив, бо був нетверезим.

Чинним законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

З неофіційних джерел Житомир.info стало відомо, що багатоповерхівка, яку «замінували», знаходиться в районі Промавтоматики.

Нагадаємо, 28 травня після 11:30 у Житомирі з ТРЦ «Глобал» евакуювали людей через повідомлення про замінування. Станом на 13:50, за інформацією обласної поліції, у ході перевірки ТРЦ будь-яких вибухових та підозрілих предметів виявлено не було. Евакуйовано близько 1000 осіб. Рух транспорту не перекривався.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 травня 2023 року у Житомирі правоохоронці перевіряли інформацію про замінування Житомирської міської ради, драмтеатру та районного суду: жодних підозрілих та небезпечних предметів не виявили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка багатоповерхівка Промавтоматика 
Матеріали по темі