Суспільство

У Житомирській області вже можна ходити у ліси по гриби та ягоди, але не скрізь

2 June 2023, 14:36

У Житомирській області дозволено відвідувати ліси, проте не у всіх громадах.

Про це 2 червня нагадала пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Якщо ви збираєтеся у мандрівку, варто дізнатися про певні заборони і вимоги під час воєнного стану, адже в кожній області вони можуть бути іншими. Дізнайтесь про наявність укриттів та бомбосховищ. Пам’ятайте, що з метою підтримання правопорядку на території деяких областей діє комендантська година. Як правило, вона триває з 00:00 поточної доби до 05:00 наступної доби», – нагадують в ОВА.

Там наголошують: заборонені походи і прогулянки біля критичної інфраструктури, військових та стратегічних об’єктів, а також по маршрутах, які наближені до кордонів з білоруссю та росією.

Також в ОВА звертають увагу, що в Житомирській області дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у лісах, окрім територій, які знаходяться за 20 кілометрів від лінії державного кордону України з республікою білорусь та місцевостей, що були тимчасово окуповані.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ворог розмістив свої позиції на прикордонних територіях Овруцької, Народицької, Коростенської та Малинської громад, захопивши ліси, поля і тимчасово окупував 9 сіл. На початку квітня 2022 року ворог покинув територію області, залишивши по собі, окрім розбомблених та обстріляних будинків і неприємні “подарунки” в лісі: міни, розтяжки та інші вибухонебезпечні предмети. У червні 2022 року сапери зазначали: щоб розмінувати територію Житомирської області, знадобиться не один рік.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2022 року Рада оборони Житомирщини прийняла рішення щодо заборони відвідування лісу, а також заборони використання відеореєстраторів і фото- та відео зйомки визначених об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс гриби ягоди заборона  
Матеріали по темі