Влада

У Житомирі визначилися з ділянкою, де Уряд Естонії зводитиме дитячий будинок сімейного типу

6 June 2023, 10:13

У Житомирі Уряд Естонської Республіки має намір побудувати дитячий будинок сімейного типу. Будівлю зведуть на околиці міста.

Питання «Про інвентаризацію земель комунальної власності в районі вул. Северина Наливайка та пров. Медовий» розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 6 червня.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що постійні комісії опрацьовували та підтримали проєкт рішення, та пояснив, про що йдеться.

«У нас приблизно є 30 соток землі, оформлюємо за містом. Є пропозиція Уряду Естонії побудувати в Житомирі дитячий будинок сімейного типу і передати його на баланс міста. Дякую Естонії за наміри допомогти. Ми оформлюємо землю за містом і потім з допомогою Уряду Естонії будемо зводити там ДБСТ. Ми вже вивчали це питання. Там буде формуватися під’їзд, дорога, бо там декілька ділянок виділили учасникам тоді ще АТО. Тому зробимо там під’їзну дорогу до цих ділянок», – пояснив міський голова.

Депутати підтримали проєкт рішення: 33 «за».

Нагадаємо, 31 травня 2023 року до Житомира завітала делегація Естонської Республіки. На зустрічі, що відбулася у міській раді, йшлося, зокрема, про будівництво дитячого будинку сімейного типу для родини переселенців з Херсону.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2023 року в Овручі Житомирської області урочисто відкрили новий сучасний дитячий садочок, будівництво якого фінансував Уряд Естонської Республіки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія міськрада ДБСТ сесія  
Матеріали по темі