Місто

У Житомирі немає кому їздити за кермом автівок швидкої допомоги

4 July 2008, 09:26

Там "Швидка" - швидко не приїде. Для машин медичної служби не вистачає водіїв. Люди не хочуть працювати через малу зарплату. Хворим доводиться чекати "швидкої" - годину, а то й півтори.

Зараз їдемо на виклик, який затриманий на 30-40 хвилин. У жінки високий тиск.

Сьогодні з 9 бригад працюють 6. Виклики затримуються від самого ранку. У диспетчерській не встигають приймати нові дзвінки і відповідати обуреним людям, які чекають на швидку понад півгодини.

За кілька місяців звільнилося п'ятеро водіїв. Через малу зарплатню і надмірну завантаженість. Ставка водія швидкої - 600-800 грн. За кермом - по 12 годин. Везе медиків, допомагає переносити хворих. Ремонт карети швидкої - теж на ньому. Машини старі, ламаються, доводиться лагодити підручними матеріалами. Їздити на таких - не кожен зуміє.

Нерідко від оперативності швидкої залежить життя людини. У цьому заслуга не тільки лікаря, але й водія автівки з Червоним хрестом.

Леонід - за кермом швидкої 20 років. Міські вулиці знає назубок. Каже, не одразу навчився перевозити хворих. Часто треба їхати не швидко, а обережно. Та найважче обминати затори в години пік.

Тримаються місця хіба що водії зі стажем, у яких за вислугу - надбавки. Чимало з них - пенсіонери. Хто їх замінить завтра - невідомо.

 

http://1plus1.tv


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі