Влада

В Житомирській області ЮНІСЕФ за 17 млн євро реалізує новий проєкт: якісна вода у громадах та облаштування укриттів

20 June 2023, 14:59

На Житомирщині ЮНІСЕФ в партнерстві з німецьким державним банком KfW реалізують проєкт, направлений на покращення освітніх та санітарних потреб громад. Зокрема, планують вивчити ситуації з водопостачанням та профінансувати модернізацію систем.

«У кожному випадку буде вивчатися, яка ситуація відбувається у громаді з водою. Починаємо, як завжди, з закупівлі обладнання, яке необхідно зараз для забезпечення. Майже кожна громада має свій проєкт щодо модернізації системи, тому будемо розглядати по кожній громаді у залежності від кошторису та потреби», – розповів на брифінгу 20 червня директор департаменту планування, моніторингу та оцінки ЮНІСЕФ Антон Товченко.

«Було обрано шість громад: Житомир, Хорошів, Коростень, Звягель, Олевськ, Андрушівка.Нещодавно ми вивчали проблемні питання водопостачання у Бердичеві та Коростишеві. Тому попросив ЮНІСЕФ додати ці дві громади.Там проблема з водогонами. У Бердичеві це чуємо постійно», - додав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Планують проводити тренінги для вчителів з мінної безпеки та психосоціальної підтримки дітей. Також допоможуть освітнім закладам покращити умови в укриттях.

«Зараз у цих громадах у школах, садочках та в культурних центрах дивимося, що там відбувається в бомбосховищах, в якому вони стані.ЮНІСЕФ також допоможе з бомбосховищами. Це будуть ремонти, а також оснащення меблями і всім, що необхідно у бомбосховищі, аби дитина не відчувала себе, як у підвалі», – каже директор департаменту планування, моніторингу та оцінки ЮНІСЕФ Антон Товченко.

Проєкт передбачає комплексне вивчення потреб громад для покращення умов життя для родин з дітьми та молоді.

«Десь приблизно ми оцінюємо у 17 млн євро. Але у кожному випадку будемо визначати відповідно до потреб. Тобто не так, що ми зайшли та сказали, яка у нас сума. Проєкт передбачає комплексний підхід, тому він розрахований на 2-3 роки. Так щоб, коли ЮНІСЕФ допоміг громаді, вона була повністю оснащена і могла надавати послуги, яких потребують родини.Тобто створити дуже потрібне середовище для сім'ї, молоді, щоб вони залишалися та жити у цих громадах і вони лише розвивалися», - підсумував директор департаменту планування, моніторингу та оцінки ЮНІСЕФ Антон Товченко.

Нагадаємо, у Житомирі та в кількох селищах області для майбутніх першокласників наприкінці травня цього року організували безкоштовні заняття з підготовки до школи. в межах реалізації крос-секторального проєкту за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2022 року в Житомирській обласній військовій адміністрації представники Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ обговорювали реалізовані проєкти, а також потреби, які існують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЮНІСЕФ проєкт водопостачання укриття вода освіта Бунечко Товченко 
Матеріали по темі