Події

Подробиці інциденту в магазині у Бердичівському районі, де чоловік підірвав гранту: продавчиня не продала в борг алкоголь та цигарки

21 June 2023, 16:34

Підірвав гранату, бо продавчиня не відпустила в борг: у поліції розповіли подробиці вибуху у сільському магазині.

«20 червня 2023 о 15:48 на лінію «102» поступило повідомлення про вибух, який стався у магазині в селі Закутинці Бердичівського району. Після приїзду слідчо-оперативної групи було встановлено, що місцевий житель напередодні прийшов у місцевий магазин і попросив продавчиню продати в борг алкогольні напої та цигарки. Продавчиня, молода дівчина 1996 року народження, яка працює до тижня у даному магазині, відмовила цьому чоловіку. Надалі чоловік вийшов на вулицю та невдовзі повернувся із гранатою в руці. Після того, як зайшов в магазин, пролунав вибух. Даному чоловіку відірвало кисть, також має інші тілесні ушкодження. Він перебував у нетверезому стані та нічого пояснити не зміг. Продавчиня, до речі мати трьох малолітніх дітей, знаходиться у критичному стані, втратила багато крові, також має осколкове поранення від гранати. Жінці провели операцію, операція пройшла вдало, є надія, що буде жити, але стан вкрай важкий. На щастя, жінка не взяла дітей із собою в магазин, адже зазвичай протягом тижня брала їх з собою, а вчора мала на кого залишити. Діти в безпеці», – розповідає начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук.


А ось гранату чоловік позичив у товариша, який вдома тримав арсенал.

«Гранату він взяв у свого товариша, який так само, як і цей чоловік, не є військовослужбовцем. Крім того, у цього товариша були проведені невідкладні обшуки та виявлено і вилучено цілий арсенал. Цього товариша, який також є мешканцем села Закутинці, затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу», – говорить начальник ГУНП у Житомирській області.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 3 ст. 15 ККУ (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

«Чоловіка, який підірвав гранату, вчора було затримано, найближчим часом буде обрано міру запобіжного заходу у суді, клопотання подані. Загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років. Будемо сподіватися, що буде найсуворіше покарання», – сказав Олег Трачук.

Як повідомляв Житомир.info, до поліції наприкінці жовтня 2022 року зателефонували жителі дачного кооперативу у Тетерівській громаді та повідомили про вибух у одному з будинків: в оселі правоохоронці виявили двох травмованих чоловіків, яких одразу ж було госпіталізовано до лікувального закладу. На початку грудня до суду скерували обвинувальний акт щодо 60-річного житомирянина, який під час конфлікту підірвав гранату у помешканні потерпілого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната магазин Бердичівський район поліція вбивство Трачук  
Матеріали по темі