Влада

Кабмін затвердив план заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на 2023 рік

26 June 2023, 17:07

Уряд 24 червня затвердив план заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на 2023 рік, він має на меті забезпечити військовослужбовців належним та швидким сервісом проходження військово-лікарської комісії та зменшити навантаження на заклади охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України, інших складових сил оборони та комунальних закладах охорони здоров’я.

Про це 26 червня повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Зазначається, що запрацює автоматизація перебігу проходження ВЛК, з’явиться інтеграція медичних процесів між військовими та цивільними компонентами. Серед інших завдань плану – викорінення надмірної бюрократії та забезпечення військовослужбовців соціальними гарантіями.

«Цим рішенням ми впроваджуємо ефективні процеси, які здатні забезпечити якісне проходження ВЛК в умовах воєнного стану. Буде розширена мережа військово-лікарських комісій, впроваджені цифрові інструменти, обладнані приміщення до вимог людей з обмеженими можливостями. Будуть проведені інформаційні кампанії, щоби кожен військовослужбовець чітко знав свої права під час проходження військово-лікарської комісії, лікування чи реабілітації», - повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Для реалізації цих завдань активно співпрацюють підрозділи Збройних Сил України, Міністерство оборони України, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство у справах ветеранів України, Міністерство цифрової трансформації України та громадськість.

Постанова Кабінету міністрів «Про затвердження плану заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на 2023 рік» 26 червня оприлюднена на Урядовому порталі.

«Затвердити план заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на 2023 рік, що додається. Установити, що виконання плану заходів здійснюється за рахунок фінансових ресурсів міжнародної технічної допомоги, а також інших джерел фінансування, не заборонених законодавством. Міністерствам разом з іншими центральними органами виконавчої влади забезпечити: виконання плану заходів; інформування до 25 липня 2023 р. та 22 грудня 2023 р. Міністерства оборони про стан виконання плану заходів», - йдеться у документі.

Нагадаємо, в травні цього року електронну чергу для проходження ВЛК військовими запустили ще у восьми містах України, в тому числі – у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 12 травня у МОЗ розповідали про зроблені кроки для вдосконалення процесу проходження військово-лікарських комісій, на початку травня 2023 року на сайті Міноборони офіційно запрацював розділ допомоги після поранення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ військовий Міноборони ВЛК медкомісія МО 
Матеріали по темі