Фоторепортаж

Учасники міжнародного марафону «Піднімаю прапор за Україну в НАТО» пробігли через Житомир. Фоторепортаж

26 June 2023, 19:02

Увечері 26 червня 33 спортсмени з Латвії та України пронесли через Житомир український прапор з поля бою у рамках міжнародного марафону «Піднімаю прапор за Україну в НАТО».

Основна мета забігу – привернути увагу світу до ситуації в Україні та перспектив України щодо вступу до Північноатлантичного альянсу.

Кількість учасників марафону дорівнює кількості членів Альянсу, якщо Україна стане членом НАТО.

У Житомирі спортсмени зупинилися на майдані Перемоги біля пам'ятника Захисникам України у війні з російським агресором.

Після покладання квітів до пам'ятника спортсмени та усі охочі разом символічно пробігли до зруйнованого ліцею №25.

Стартували бігуни у неділю, 25 червня на Майдані Незалежності у Києві. Кінцева точка маршруту – Вільнюс. У Литовську столицю вони планують доставити і прапор України, щоб 11 липня – під час саміту НАТО у Вільнюсі – провести урочисту церемонію підняття українського стяга.

Перший день забігу можна побачити на Facebook сторінці "Blue/Yellow" організаторів забігу.

Нагадаємо, ветеран АТО з Житомира Олександр Швецов разом побратимом із Києва Сергієм Храпком вирішили пройти марафон, щоб зібрати кошти на обладнання для шпиталю, де колись лікувалися: гастроскоп вартістю 3 млн 633 тисячі 420 грн. 15 травня 2023 року ветерани розпочали свій благодійний марафон «Із полум’я зродилися», вони мали пройти назустріч один одному 120 км. Увечері 19 травня Олександр Швецов повідомив, що вони з побратимом завершили шлях між Києвом та Житомиром.

Під час свого марафону хлопці встановили рекорд України, який зафіксували з назвою «Найбільша кількість кроків, зроблених двома протезованими людьми назустріч один одному. Марафон «Із полум’я зродились» Сергій Храпко та Олександр Швецов».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг марафон спортсмен 
Матеріали по темі