Влада

Виконком затвердив склад комісії, яка розглядатиме заяви житомирян про компенсацію за зруйноване житло

5 July 2023, 09:39

Виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив рішення про утворення Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Питання розглядали на черговому засіданні міськвиконкому 5 липня 2023 року.

«В Житомирі пошкоджено та зруйновано 391 об’єкт, в тому числі повністю зруйновані два багатоквартирні будинки – вул.Чумацький шлях, 2 і БОС 1/304, також зруйновано 17 об’єктів приватного сектору. Комісія по пошкоджених будинках працює вже другий місяць, на даний час надійшла 51 заява, розглянуто вже 14 заяв і найближчим часом буде розглянуто ще 11 заяв. Відповідно до постанови Кабміну №600, прийматися заяви по зруйнованому житлу будуть з 15 липня. Для цього нам треба створити комісію, яка буде працювати відповідно порядку і цієї постанови», - повідомив заступник мера Сергій Кондратюк.

Зауважимо, що на сайті міської ради відповідний проєкт рішення виконкому до засідання не оприлюднили і наразі склад комісії невідомий.

Нагадаємо, з 22 травня у Житомирській міській раді запрацювала комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок ворожих атак.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 травня 2023 року у застосунку «Дія» доступна нова послуга єВідновлення: українці, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву і отримати грошову допомогу на ремонт житла. З моменту запуску програми єВідновлення і до 21 червня подано 20 308 заяв на виплату компенсації за пошкоджене житло, з найбільше з Харківської (7 238) та Київської (4 924) областей, в Житомирській області було подано 149 заяв. В Уряді наголошували, що старт виплат можливий тільки після створення комісій у громадах та оперативного розгляду заяв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення виконком житло компенсація Кондратюк відбудова 
Матеріали по темі