Місто

У Житомирській міськраді з 22 травня запрацює комісія з розгляду заяв власників пошкодженого майна внаслідок збройної агресії рф

19 May 2023, 11:52

З понеділка, 22 травня, у Житомирській міській раді запрацює комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені обʼєкти нерухомого майна внаслідок ворожих атак.

Про це 19 травня повідомляє Житомирська міська рада.

«Комісія розглядатиме заяви власників пошкодженого майна, внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресію рф», - йдеться в повідомленні.

Попередньо, заяви подаються через застосунок «Дія» за програмою єВідновлення.

Тому, щоб отримати допомогу, потрібно:

«Після цих трьох кроків з вами зв’яжеться спеціальна комісія, щоб домовитись про огляд житла. Комісія отримує заяви та розглядає їх в черговості, яку автоматично визначає програма», - розповідаються у міськраді.

Функції комісії:

• консультація

• обстеження пошкодженого обʼєкта

• встановлення наявності, або відсутності права для надання компенсації

Мета обстеження: визначити обсяг пошкоджень. Від цього залежатиме сума компенсації.

Рішення комісії про надання/відмову у компенсації затверджується рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради упродовж 5 календарних днів з дня його прийняття.

У міськраді наголошують, що заявник повинен мати право власності на пошкоджене майно, внесене в реєстр.

Якщо майно в реєстр не внесене — необхідно це зробити.

Якщо підтверджуючі документи на право власності відсутні, необхідно їх поновити!

Телефон для консультацій: 41 39 19

Нагадаємо, з 10 травня у застосунку «Дія» доступна нова послуга єВідновлення: українці, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву і отримати грошову допомогу на ремонт житла.

Детальніше про єВідновлення, умови участі та обмеження – за посиланням: https://erecovery.diia.gov.ua/

Зауважимо, кошти для компенсації будуть з державного бюджету та від міжнародних донорів, як їх отримати 21 квітня інформувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2023 року Верховна рада ухвалила закон, який запроваджує можливість компенсації за знищене та пошкоджене житло. У Житомирі постраждалі через воєнні дії багатоповерхівки відновлюють за кошти ЄС по програмі «Віднови дім», яка передбачена лише для мешканців будинків з ОСББ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення міськрада житло компенсація Дія 
Матеріали по темі