Влада

Більше українців зможуть взяти іпотечний кредит за програмою єОселя

5 July 2023, 14:40

Вже з 1 серпня більше категорій українців зможуть взяти іпотечний кредит за програмою єОселя під 7%.

Про це 5 липня повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Кількість українців, які можуть отримати житло за програмою доступного іпотечного кредитування єОселя збільшується з 1 серпня. Подати заявку на отримання кредиту під 7% зможуть ветерани війни, учасники бойових дій та люди, які не мають власного житла. Всі інші категорії позичальників залишаються у програмі також.

«З 1 серпня запускаємо наступний етап державної програми єОселя і збільшуємо кількість українців, які можуть скористатись нею та придбати житло. Ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішні переселенці, що змушені були переїхати через війну в більш безпечні регіони, та люди, які не мають свого житла, можуть подати заявку через застосунок Дія на отримання іпотечного кредиту під 7%», – прокоментувала Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Зокрема, подати заявку на участь у програмі зможуть:

  • ветерани війни та члени їх сімей; учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості, або у власності яких менше ніж 52,5 кв. метра для сім’ї з однієї особи (одинока особа) та додатково 21 кв. метр - на кожного наступного члена сім’ї, за виключенням житла на тимчасово окупованих територіях.

Зазначені категорії громадян зможуть взяти участь у програмі єОселя на таких умовах:

  • фіксована річна ставка у гривні - 7%;
  • перший внесок - від 20%;
  • термін кредитування - до 20 років;
  • придбати можна квартиру у будинку, що будується, або не старшому за три роки на момент укладення договору.

Нагадаємо, до кінця 2022 року за програмою єОселя планувалось видати близько 500 пільгових іпотечних кредитів, а в цьому році кількість пільгових іпотек мала збільшитись до 12-15 тисяч.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня 2023 року за програмою доступної іпотеки єОселя вже видано 784 кредити за пільговою ставкою 3% на загальну суму понад 1 млрд грн. В Житомирській області за кошти програми придбано 18 квартир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло іпотека єОселя Мінекономіки кредит 
Матеріали по темі