Влада

Українці зможуть самостійно вивчати теоретичну частину іспиту на отримання водійського посвідчення

14 July 2023, 11:51

Верховна Рада дозволила проходити теоретичну частину перед іспитом на отримання водійських прав без відвідування автошколи.

Про це 13 липня повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Верховна Рада України 13 липня 2023 р. у другому читанні ухвалила законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, реєстр. №7354, спрямований на знищення корупційних схем при складанні іспитів на отримання водійських прав.

«Ми можемо впевнено говорити, що цей документ є революційним, адже він стосується того, що ми повністю руйнуємо корупційні схеми в автошколах. Ми надаємо право учням вивчати теоретичну частину іспиту самостійно. Такий підхід дозволить людям суттєво заощадити кошти на підготовці до складання екзамену на отримання водійських прав», - зазначив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник.

Також законом запроваджуються штрафи для посадовців автошкіл за «порушення порядку підготовки та підвищення кваліфікації водіїв в розмірі від 500 до 1 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян з забороною працювати у сфері підготовки водіїв на рік.

«Ми вводимо адміністративну відповідальність стосовно екзаменаторів та працівників територіальних сервісних центрів МВС, які зловживають своїм службовим становищем і підказують на іспитах або ж взагалі фальсифікують результати», - додає В’ячеслав Медяник.

Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено новою статтею, якою передбачені штрафи для посадовців сервісних центрів МВС за порушення встановленого порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами на суму від 1 до 3 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2022 року тривалість вивчення теорії для отримання водійського посвідчення скоротили вдвічі. З 24 липня 2022 року запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення: спочатку досконале знання теорії, складені іспити по ній, а вже потім практика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій водійське посвідчення автошкола водійські права Сервісний центр 
Матеріали по темі