Місто

У Житомирі з майдану Соборного зник найбільший прапор і найближчим часом його не повернуть: комунальники пояснили причину

14 July 2023, 13:41

У Житомирі 14 липня в обідню пору на майдані Соборному не стало прапора.

Про це Житомир.info повідомили читачі, які проходили повз, та надіслали фото до редакції.

У КП «Зеленбуд», на балансі якого перебуває цей прапор, Житомир.info розповіли, що його там не буде ще близько 3-4 тижнів, оскільки під час робіт із обслуговування був пошкоджений трос.

«У результаті того, що сильні вітри та буревії протягом того часу, якого обслуговується флагшток, трос отримав пошкодження. Після того було повідомлено організацію, з якою заключено договір по обслуговуванню флагштока, щоб вони приїхали і зробили планове обстеження, підтяжку шпильок і взагалі змащування його частин, ну і заміну троса. При заміні троса він обірвався і зараз, щоб його поміняти, тросу треба вишка 66 м. Наразі тривають пошуки вишки», - зазначив директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Журналісти Житомир.info запитали, які прогнозовані дати, коли прапор опиниться на належному місці.

«Справа в тому, що така вишка в Україні, швидше за все, тільки одна, інша є в ДСНС у Києві. Чекаємо зараз ту вишку, що знаходиться в Україні, вона в Харкові, виконуються роботи і вже після того, як там їх завершать, приблизно через 3 - 4 тижні, вона буде в Житомирі».

У КП «Зеленбуд» уточнили, що роботи з обслуговування виконувалися сьогодні, 14 липня, коли і обірвався трос, на якому висів стяг.

Нагадаємо, вранці 24 листопада 2022 року великий прапор, що був встановлений на Соборному майдані в Житомирі до 30-ї річниці Незалежності, мав деякі пошкодження. У КП «Зеленбуд», на балансі якого перебуває цей прапор, Житомир.info пояснили, що оперативно замінять синьо-жовтий стяг на новий, оскільки попередній пошкодився через погодні умови.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2021 на майдані Соборному в Житомирі встановили 50-метровий флагшток. 23 серпня, у День прапора, на майдані Соборному синьо-жовтий стяг розміром 14х8 урочисто підняли на нововстановлений флагшток.

У жовтні 2021 велетенський прапор на майдані Соборному замінили на «зимовий» варіант. Наприкінці цього ж місяця його приспустили на деякий час, як пояснили в КП «Зеленбуд», через сильні пориви вітру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор майдан Соборний Зеленбуд Волокіта 
Матеріали по темі