Місто

В житомирському гідропарку проходив проєкт «Активні парки – локації здорової України», на який виділили гроші з держбюджету

16 July 2023, 18:47

Сьогодні Житомирщина долучилась до реалізації проєкту президента Володимира Зеленського «Активні парки – локації здорової України».

Про це 16 липня повідомив заступник начальника ОВА Юрій Денисовець.

«Від імені начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, разом з заступником Міністра молоді та спорту Матвієм Бідним відкрили захід та нагородили найсильніших. До Поліського краю сьогодні завітали близько 200 спортсменів, які демонстрували майстерність з бігу та скандинавської ходи. Варто зазначити що учасниками були, як професійні спортсмени, так і звичайні пересічні мешканці – поціновувачі здорового способу життя. Дякую всім учасникам за високий рівень організації і проведення змагань та звичайно нашим воїнам, незламним Захисникам і Захисницям за можливість провести сьогоднішній захід. Дякую, що ми маємо змогу продовжувати жити спортивним життям», - йдеться у повідомленні.

Про свою участь у заході, що проходив в житомирському гідропарку, повідомив і сам заступник міністра молоді та спорту, зазначивши, що 18 клубів бігу та скандинавської ходи для всіх бажаючих стартували цьогоріч по всій Україні в рамках програми президента «Активні парки – локації здорової України» та всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» під патронатом першої леді України Олени Зеленської.

«Двічі на тиждень під керівництвом наших інструкторів всі охочі роблять перші кроки до свого фізичного та психологічного здоровʼя, знаходять нових друзів, здобувають персональні перемоги», - йдеться у дописі Матвія Бідного.

Він також закликав приєднуватися до проєкту:

Додаток на iOs https://apps.apple.com/app/aktivni-parki/id1661291870...

Додаток андроїд https://play.google.com/store/apps/details...

ФБ https://www.facebook.com/ap.sportforall.gov.ua

Інста https://instagram.com/aktyvni_parky

Нагадаємо, 30 березня Кабінет міністрів розподілив на 2023 рік 54 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», Житомирській області виділили 2 млн 677,8 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2022 року постановою Кабінету міністрів був визначений загальний обсяг субвенції на проєкт «Активні парки – локації здорової України» в розмірі 143 млн 105,4 тис. грн, з яких Житомирській області виділяли 6 млн 296,6 тис. грн. В червні цього ж року громадам Житомирської області, які доєдналися до соціального проєкту, передали спортивний інвентар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк біг скандинавська ходьба Денисовець активний парк Бідний Мінмолодьспорт 
Матеріали по темі