Місто

Містян закликають долучатися до опитування щодо створення велоконцепції Житомирської громади

20 July 2023, 15:02

У міськраді зробили опитування щодо створення велоконцепції Житомирської громади, містян просять долучатися.

Про це 20 липня повідомляє Житомирська міська рада.

«Долучайтесь до створення велоконцепції Житомирської міської територіальної громади. Дайте відповідь на запитання: інформація допоможе у розробці важливого документу для велолюбителів», - йдеться в повідомленні.

Опитування можна пройти за посиланням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfdELh.../viewform.

Зазначається, що ініціаторами є Житомирська міська рада, Державний університет "Житомирська політехніка" та німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Результати використають у подальшій розробці концепції розвитку велоінфраструктури нашої громади», - додали у міськраді.

Нагадаємо, 13 червня мер створив нову робочу групу з розробки Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в Житомирі. Очолив заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук. Кількість членів робочої групи збільшилася, в порівнянні зі створеною раніше.

А розпорядженням від 8 травня 2023 року мер Сергій Сухомлин створив робочу групу з питань розробки Концепції велосипедного руху на території Житомирської міської територіальної громади. Очолив робочу групу заступник мера Олександр Шевчук. 22 травня міська рада анонсувала розробку Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади на період до 2030 року, наголосивши, що вона є одним із важливих і необхідних кроків реалізації Плану сталої міської мобільності Житомира, який з 2019 року є основою для транспортної політики міста.

На брифінгу 23 травня заступник міського голови Олександр Шевчук зазначав, що у Житомирі хочуть створити умови для безпечного пересування велосипедом, тож для цього у місті розпочали створювати концепцію розвитку велоінфраструктури. Заступник мера зауважував, що на першому етапі буде визначено консультанта, компанію, яка розробить велоконцепцію для Житомира – це буде профінансовано за кошти Урядів Німеччини та Швейцарії. До розробки документа залучать фахівців, а також представників велоспільноти міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед велоінфраструктура опитування велоконцепція 
Матеріали по темі