Місто

Виконком затвердив реєстр постраждалих від обстрілів будинків у Житомирі, яким відновлять вікна і двері за бюджетні кошти

21 July 2023, 12:50

Виконком 21 липня затвердив реєстр будинків у Житомирі, яким нададуть фінансування на поточний ремонт та заміну вікон і дверей у під’їздах, пошкоджених внаслідок російського обстрілу наприкінці травня.

«Кількість постраждалих будинків – 182, кількість віконних блоків, які потребують заміни – 979, площа віконних блоків – 1777,9 кв.м, кількість постраждалих дверей – 30, їх площа 63,22 кв.м», - розповідає начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

За словами Андрія Гуменюка, вже мають вигідні комерційні пропозиції в межах затверджених Кабміном граничних норм вартості робіт.

«Орієнтовно на 70% всіх постраждалих віконних блоків і дверей надійшли комерційні пропозиції. За цими пропозиціями середня вартість 1 кв.м вікна – 2995,3 грн, вартість 1 кв.м дверей – 4151 грн. Порядком у нас була затверджена гранична вартість метра квадратного вікна 5 тис. 200 грн, з визначення розміру компенсації пошкодженого майна відповідно до чек-листу, затвердженого Кабінетом міністрів», - коментує начальник управління житлового господарства.

Разом із тим, на виконкомі розглянули рішення комісії щодо надання компенсації за пошкоджене житло 9 власникам будинків: сім із них отримала позитивне рішення, двом відмовили.

«В одному випадку мова йде про те, що будуть чекати змін у законодавстві, тому що сума чек-листа більша від тої, яку затвердив Кабмін, там де 200 тисяч», - пояснює Андрій Гуменюк.

«Це по десятому. По дев’ятому питанню, наскільки я пам’ятаю: не можливо відновити шляхом капітального ремонту, і дана особа має звернутись по іншій постанові, там де йдуть житлові сертифікати. Йдеться про руйнації, які вже не можливо відновити, тому дана особа пройде по іншій постанові. По десятому питанню ми зараз відмовляємо, але вони звернуться знову, коли впорядкують свої документи», - підсумовує перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, на засіданні Житомирського міськвиконкому 12 липня затвердили сім рішень комісії про надання компенсації на відновлення пошкодженого житла, чотирьом відмовили.

Як повідомляв Житомир.info, через ворожу атаку «шахедами», яку здійснила росія під ранок 28 травня 2023 року, у житомирських будинках повилітали та потріскалися вікна і двері. На сесії міської ради 30 травня виділили 5 млн грн на ліквідацію пошкоджень після обстрілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком компенсація єВідновлення житло обстріл Гуменюк відбудова Ольшанська 
Матеріали по темі