Місто

День Державності у Житомирі: покладання квітів до пам’ятника захисникам та нагадування, що цьогоріч свято відзначають востаннє в цей день

28 July 2023, 11:32

У 2023 році Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Відтак, у Житомирі 28 липня відбулися урочистості, представники влади вшанували пам’ять воїнів, поклавши квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» і до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС на Алеї Героїв.

Зауважимо, що цьогоріч востаннє відзначають День Державності саме 28 липня, оскільки 28 червня 2023 року у Верховній раді зареєстрували законопроєкт, згідно з яким президент Володимир Зеленський пропонує внести зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, змінивши дати трьох свят. Зокрема, пропонується перенести Різдво Христове з 7 січня на 25 грудня. Зміна дати святкування Різдва Христового також зумовлює необхідність перенесення на тринадцять повних календарних днів дат відзначення Дня Української Державності (з 28 липня на 15 липня) та Дня захисників і захисниць України (з 14 жовтня на 1 жовтня).

Як повідомляв Житомир.info, напередодні Дня Державності 27 липня 2022 року у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира презентували унікальну виставку, де кожен охочий міг на власні очі побачити, як створювалася Українська держава. Там було представлено близько трьох десятків екземплярів документів Національного архівного фонду державотворення України, підготовлених Державним архівом Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Державності вшанування покладання квітів захисник держава 
Матеріали по темі