Суспільство

На трасі поблизу Коростеня через спеку піднялися плити: дорожники їх демонтували й поклали нові, рух цими ділянками заборонений

9 August 2023, 10:25

Проведено аварійний ремонт бетонних плит на магістралі М-07 Київ – Ковель – Ягодин, що поблизу автозаправної станції перед Коростенем.

Про це 9 серпня повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Наразі підрядна організація проводить догляд за бетоном. Потреба демонтувати плити «бетонки» та влаштувати нове покриття виникла через значні перепади температури повітря. Підняття плит та загрозу безпечному руху транспорту спровокувала спекотна погода вдень (+35 в повітрі, та на дорозі +50 градусів за Цельсієм) та значне зниження температури вночі. Недоліком бетонного дорожнього покриття є непередбачувана реакція на такі погодні умови, в тому числі тріщини покриття, деформації та зсуви плит. До уваги учасників дорожнього руху: ще певний час рухатися відремонтованими ділянками буде заборонено», - йдеться в повідомленні.

У місцях проведення робіт встановлені дорожні знаки, що попереджають про роботи, зміщення проїзду на ділянці дороги та обмежують швидкість руху.

Крім того, у межах експлуатаційного утримання на міжнародній дорозі М-07 тривають роботи з:

  • поновлення дорожньої розмітки,
  • скошування трави у смугах відводу навісною косаркою та кущорізом,
  • прибирання сміття з проїзної частини та урн.

Нагадаємо, 27 липня дорожники приводили до належного стану одразу близько 10 штучних споруд на міжнародній дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 26 червня 2023 року соцмережами почало ширитися відео, де водії обурювалися «трампліном на варшавці», дорожники пояснили ситуацію та запевнили: як тільки дізналися про це, встановили на ділянці відповідні дорожні знаки. Згодом перешкоду в русі ліквідували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ремонт Служба відновлення траса дорожник 
Матеріали по темі