Фоторепортаж

Як містяни освячували мед та різнотрав’я у букетиках – Медовий Спас у Житомирі. Фоторепортаж

14 August 2023, 11:17

З самісінького ранку 14 серпня у Житомирі на пішохідній Михайлівській людно. Містяни та гості міста намагаються встигнути до початку робочого дня придбати та освятити традиційні букетики з різнотрав'я та мед, адже сьогодні віряни відзначають свято Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього та пам’ять старозавітних мучеників Макавіїв.

У народі цей день називають "Маковій", або ж "Медовий Спас" та приходять до храмів, щоб помолитися, освятити воду, запашні квіткові букетики і мед.

Придбати мед біля Свято-Михайлівського собору можна в середньому за 100 грн/ пів літрова банка. Продавці охоче торгуються та пропонують знижки, хоча пропозицій з медом зранку не так багато.

Ціни на букетики з васильками та іншими квітами стартують від 10 грн за маленький та до 15-20 грн. А композиції коштують 30-150 грн, тож кожен може підібрати собі букет на власний смак і гаманець.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2020 року біля Свято-Михайлівського храму житомиряни святили "маковійчики". Більшість людей тоді прийшли в захисних масках через пандемію коронавірусу.

Святкові букети коштували від 10 до 80 грн. Середня ціна складала 25-30 грн.

Як житомиряни освячували воду та «маковійчики»2018 році дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Медовий спас Маковій собор освячення Михайлівська церква спас Медовий Спас 
Матеріали по темі