Влада

Місцеву владу закликають активніше працювати в комісіях з розгляду заявок на компенсацію за житло

21 August 2023, 09:53

Віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков провів селекторну нараду з представниками обласних державних (військових) адміністрацій щодо опрацювання заявок по програмі #єВідновлення (ремонти сумою до 200 тисяч гривень) та програмі компенсацій за знищене житло.

Про це 18 серпня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Станом на сьогодні відпрацьована майже чверть від всіх заявок на суму понад 700 мільйонів гривень за програмою єВідновлення. Цей показник міг би бути набагато вищим. Закликаємо місцеві влади активніше працювати в комісіях. Міністерство зі свого боку готове надати будь-яку технічну та консультаційну допомогу, направити людей в громади, де не вистачає власного ресурсу. Так само важливо тримати високу динаміку для комісій, що працюють з українцями, які втратили житло через російську військову агресію. Цього тижня провели навчальні семінари та тренінги по роботі з реєстрами, особливостями нарахування розміру компенсації за знищене майно, питаннями прийому та обробки заяв від громадян. Зараз маємо трохи менше 2 тисяч заяв, і очікуємо зростання їх кількості» – зауважив, віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Мінінфраструктури нагадує, на першому етапі програми компенсації за знищене житло розглядаються заявки лише від одноосібних власників житла. Для тих, чиє житло знаходиться у співвласності, хто вже зробив ремонти, чиє житло знаходиться на тимчасово окупованій території – наразі механізми знаходяться в розробці і будуть презентовані восени.

Якщо у вас виникають будь-які запитання звертайтеся на урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:

Telegram – https://t.me/GovernmentContactCenter_bot

Facebook – https://www.facebook.com/kontactcentre/

Вся інформація про умови та порядок отримання компенсації доступна в будь-який час на сайті програми єВідновлення https://erecovery.diia.gov.ua/

Нагадаємо, станом на 11 серпня в Житомирській громаді з 66 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло була не розглянута лише одна.

Як повідомляв Житомир.info, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко на брифінгу розповідала, що станом на 2 серпня 2023 року з використанням послуги єВідновлення в області подано 299 заяв для отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження, погоджено виплати на відновлення 127 будинків та квартир на суму 12 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення Мінінфраструктури житло компенсація Кубраков пошкоджене житло комісія 
Матеріали по темі