Місто

В Житомирі надійшло 66 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло, не розглянута лише одна, - Гуменюк

11 August 2023, 13:29

В Житомирській громаді з 66 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло не розглянута лише одна.

Про це під час позачергового засідання виконкому 11 серпня повідомив начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«На сьогоднішній день в переліку було 66 заяв: 60 з них затверджені виконавчим комітетом; по 5 був призупинений розгляд у зв’язку з тим, що були неповні дані або недостовірні; одна заявка у нас в роботі. Загальна сума компенсації – 4 млн 448 тисяч по тих заявках, які комісія відпрацювала», - сказав Андрій Гуменюк.

Обговорюючи питання призупинення розгляду заявок мер Сергій Сухомлин порадив зробити лист на Кабінет міністрів «з приводу спрощення ситуації».

«Напишіть листа з досвіду, який є, я підпишу, щоб вони подивилися і спростили деякі моменти. Бо вони коли готували постанову, то скопіювали стандартний пакет документів, а тут же різні ситуації: частина людей знаходиться за кордоном, в когось закінчився термін дії паспорта і він не може отримати документи в електронному форматі» - звернувся мер до свого заступника Сергія Кондратюка.

Нагадаємо, на брифінгу 6 серпня перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко розповідала, що у Житомирській громаді не прийняте рішення на отримання компенсації за зруйноване житло щодо 17 заяв з 62, з яких у трьох закінчився нормативно визначений термін розгляду.

Як повідомляв Житомир.info, з 22 травня 2023 року в Житомирській міській раді запрацювала комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок ворожих атак. Рішенням виконкому від 5 липня 2023 року на виконання постанови Кабміну №600 була утворена комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення виконком житло компенсація Гуменюк пошкоджене житло 
Матеріали по темі